Terug naar De iOS 15 update staat op een andere plek – en dit is waarom
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

De iOS 15 update staat op een andere plek – en dit is waarom

Door Ward Edema21 september 2021 11:042 min. leestijd0

Het is je gisteren misschien al opgevallen: de update naar iOS 15 staat helemaal onderaan de pagina van software-updates. Maar waarom is dat eigenlijk zo?

iOS 15 update

Update-kanalen

Hoewel we sinds 2011 alle updates van iOS op dezelfde plek terug konden vinden (Instellingen>Algemeen>Software-update), is dat dit jaar anders. Nu staat de update naar iOS 15 helemaal onderaan de update-pagina, waardoor je ‘m zo over het hoofd ziet.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Dit is een bewuste zet van Apple. Voor het eerst krijgen gebruikers namelijk de keuze uit twee ‘kanalen’ voor hun updates. Het eerste kanaal biedt álle updates, waaronder grote ‘functie-updates’ zoals iOS 15. Het tweede kanaal heeft alleen beveiligingsupdates. Hierdoor is je iPhone altijd beschermd, ook als je een grote update overslaat.

Keuze uit updates

Door de twee update-kanalen krijgen gebruikers die nog op iOS 14 zitten bijvoorbeeld de keuze uit iOS 14.8 en iOS 15. De eerste staat dan bovenaan de update-pagina, de ander onderaan.

Voorheen was dit geen optie: als je beveiligd wou zijn, moest je de nieuwste grote update van iOS geïnstalleerd hebben. Óf een verouderde iPhone hebben, want iPhone-modellen die niet verder geüpdatet kunnen worden dan iOS 12 krijgen ook nog steeds beveiligingsupdates.

Waarom wachten met de iOS 15 update?

Maar waarom zou je nou niet willen updaten naar iOS 15? Dit kun je bijvoorbeeld doen om eventuele kinderziektes af te wachten, totdat de eerste ‘bugfix’-updates uit zijn gekomen. Ook kan het zijn dat je een bepaalde app gebruikt die nog niet goed werkt met iOS 15. Dan kun je nu wachten tot die app is bijgewerkt, zonder dat je telefoon in de tussentijd kwetsbaar wordt voor nieuwe lekken en andere beveiligingsrisico’s.

Wil je om wat voor reden dan ook nog even wachten met iOS 15? Zorg er dan in ieder geval voor dat je automatische updates uitschakelt. Dit kan via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update>Automatische updates’. Zet hier ‘Installeer iOS-updates’ uit.

Bron: 9to5mac

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 15
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar