Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

De iOS 15 update staat op een andere plek – en dit is waarom

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iOS 15 update


Lees verder na de advertentie

Het is je gisteren misschien al opgevallen: de update naar iOS 15 staat helemaal onderaan de pagina van software-updates. Maar waarom is dat eigenlijk zo?

Update-kanalen

Hoewel we sinds 2011 alle updates van iOS op dezelfde plek terug konden vinden (Instellingen>Algemeen>Software-update), is dat dit jaar anders. Nu staat de update naar iOS 15 helemaal onderaan de update-pagina, waardoor je ‘m zo over het hoofd ziet.

Dit is een bewuste zet van Apple. Voor het eerst krijgen gebruikers namelijk de keuze uit twee ‘kanalen’ voor hun updates. Het eerste kanaal biedt álle updates, waaronder grote ‘functie-updates’ zoals iOS 15. Het tweede kanaal heeft alleen beveiligingsupdates. Hierdoor is je iPhone altijd beschermd, ook als je een grote update overslaat.

Keuze uit updates

Door de twee update-kanalen krijgen gebruikers die nog op iOS 14 zitten bijvoorbeeld de keuze uit iOS 14.8 en iOS 15. De eerste staat dan bovenaan de update-pagina, de ander onderaan.


kooptip


Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!


Scoor nu de AirPods 2 met oplaadcase voor slechts €115 tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Voorheen was dit geen optie: als je beveiligd wou zijn, moest je de nieuwste grote update van iOS geïnstalleerd hebben. Óf een verouderde iPhone hebben, want iPhone-modellen die niet verder geüpdatet kunnen worden dan iOS 12 krijgen ook nog steeds beveiligingsupdates.

Waarom wachten met de iOS 15 update?

Maar waarom zou je nou niet willen updaten naar iOS 15? Dit kun je bijvoorbeeld doen om eventuele kinderziektes af te wachten, totdat de eerste ‘bugfix’-updates uit zijn gekomen. Ook kan het zijn dat je een bepaalde app gebruikt die nog niet goed werkt met iOS 15. Dan kun je nu wachten tot die app is bijgewerkt, zonder dat je telefoon in de tussentijd kwetsbaar wordt voor nieuwe lekken en andere beveiligingsrisico’s.

Wil je om wat voor reden dan ook nog even wachten met iOS 15? Zorg er dan in ieder geval voor dat je automatische updates uitschakelt. Dit kan via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update>Automatische updates’. Zet hier ‘Installeer iOS-updates’ uit.

Bron: 9to5mac