Terug naar Zien we hier een glimp van iOS 15?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zien we hier een glimp van iOS 15?

Door Laura Grootaarts7 april 2021 11:232 min. leestijd0

Apple heeft gisteren de Apple Music for Artists-app gelanceerd. De update omvat wat kleine verbeteringen en probleemoplossingen – niets bijzonders. Maar één ding valt op: een compleet nieuw icoon. Zegt dit iets over de nieuwe iOS 15-stijl?

Opvallend nieuw icoon voor artiesten-app

Apple Music for Artists in iOS 15 stijl

De Apple Music for Artists-app heeft nu een veel eenvoudiger icoon. Het kleurrijke logo van voorheen heeft plaatsgemaakt voor een wit icoon met donkerroze muzieknoot en een subtiel lijntje eromheen. De muzieknoot heeft een reliëfje waarmee het zich onderscheidt van andere Apple-icoontjes.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Nu zou je kunnen zeggen: deze app is bedoeld voor een zeer select gezelschap. Artiesten kunnen ermee zien hoe populair hun muziek is op Apple Music, iTunes en Shazam. Dus zo’n verandering is onbeduidend. Maar in oktober vorig jaar kreeg de App Store Connect-app (waarmee ontwikkelaars apps kunnen beheren) ook al een nieuw icoontje – in precies dezelfde stijl. Dat maakt de verschuiving al ietsje groter.

App Store connect

Glimp van nieuwe iOS 15-stijl?

Het is heel goed mogelijk dat deze veranderingen al iets verklappen over iOS 15. Vorig jaar kregen met macOS Big Sur alle icoontjes op de Mac een nieuw ontwerp. Mogelijk is dit jaar iOS 15 aan de beurt, en zijn deze twee icoontjes een voorbode daarvan. Het zou voor het eerst sinds iOS 11 zijn dat er weer een grote verandering in design is. Apple werkt graag consistent en dat betekent dan ook dat uiteindelijk alle iconen dezelfde stijl hebben – en zouden deze app-iconen het niet geweldig doen in de donkere modus, met een zwarte achtergrond?

Over iOS 15 weten we op dit moment nog niet heel veel: over mogelijke nieuwe functies is nog niets uitgelekt. We verwachten dat Apple een sneakpreview geeft tijdens de WWDC21 op maandag 7 juni. De uiteindelijke release volgt traditioneel in september. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom iOS 15 of ander Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief!

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Meer weten over iOS 15?
Bekijk dit dossier

Bron: MacRumors

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 15
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar