Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Release iOS 15.5 heel nabij: wat mag je verwachten?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 15 thuisscherm


Lees verder na de advertentie

Binnenkort verschijnt er een nieuwe update voor je iPhone: iOS 15.5. Wanneer precies? Dat weten we nog niet. Maar Apple heeft gisteren de ‘ iOS 15.5 release candidate’ uitgebracht, oftewel de allerlaatste testversie voor het verschijnen van de officiële release. Wat mag je verwachten van deze iPhone-update?

iOS 15.5 release candidate

iOS 15.5: door het nieuwe cijfertje achter de punt zou je denken dat het om een grote update gaat. Maar heel anders dan bij iOS 15.4 – wat écht een grote update was – is er eigenlijk maar weinig nieuws onder de zon.

Apple lanceert in de toekomst misschien een app met klassieke muziek, en in deze testversie zitten verwijzingen daarnaar. Het grondwerk voor deze nieuwe app is gelegd zodat ontwikkelaars er alvast mee aan de slag kunnen, maar de app zelf laat nog op zich wachten.

Ook nieuw, maar niet iets wat je meteen massaal gaat merken: betalingen buiten de App Store om. Bij in-app aankopen zoals abonnementen moeten ontwikkelaars nu een deel afdragen aan Apple. Betalen consumenten via de website van de ontwikkelaar, dan hoeft dat niet. Maar in de app verwijzen naar zo’n website mag nu nog niet – en straks dus wel.

Nog meer updates aanstaande


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

iOS 15.5 en iPadOS 15.5 komen er dus aan. Maar al je Apple-producten krijgen binnenkort een update. Dus verschenen gisteren ook de nieuwste bèta’s voor macOS Monterey 12.4 voor de Mac, tvOS 15,5 voor de Apple TV en watchOS 8.6 voor de Apple Watch.

Wanneer iOS 15.5 en alle andere updates verschijnen weten we niet precies, maar een release begin volgende week klinkt ons logisch in de oren. iOS 15.5 is waarschijnlijk de laatste versie van iOS 15. Grote vernieuwingen mag je weer verwachten met iOS 16: die update mag je verwachten in september.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!