Terug naar Release iOS 15.5 heel nabij: wat mag je verwachten?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Release iOS 15.5 heel nabij: wat mag je verwachten?

Door Laura Grootaarts13 mei 2022 09:522 min. leestijd0

Binnenkort verschijnt er een nieuwe update voor je iPhone: iOS 15.5. Wanneer precies? Dat weten we nog niet. Maar Apple heeft gisteren de ‘ iOS 15.5 release candidate’ uitgebracht, oftewel de allerlaatste testversie voor het verschijnen van de officiële release. Wat mag je verwachten van deze iPhone-update?

iOS 15 thuisscherm

iOS 15.5 release candidate

iOS 15.5: door het nieuwe cijfertje achter de punt zou je denken dat het om een grote update gaat. Maar heel anders dan bij iOS 15.4 – wat écht een grote update was – is er eigenlijk maar weinig nieuws onder de zon.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Apple lanceert in de toekomst misschien een app met klassieke muziek, en in deze testversie zitten verwijzingen daarnaar. Het grondwerk voor deze nieuwe app is gelegd zodat ontwikkelaars er alvast mee aan de slag kunnen, maar de app zelf laat nog op zich wachten.

Ook nieuw, maar niet iets wat je meteen massaal gaat merken: betalingen buiten de App Store om. Bij in-app aankopen zoals abonnementen moeten ontwikkelaars nu een deel afdragen aan Apple. Betalen consumenten via de website van de ontwikkelaar, dan hoeft dat niet. Maar in de app verwijzen naar zo’n website mag nu nog niet – en straks dus wel.

Nog meer updates aanstaande

iOS 15.5 en iPadOS 15.5 komen er dus aan. Maar al je Apple-producten krijgen binnenkort een update. Dus verschenen gisteren ook de nieuwste bèta’s voor macOS Monterey 12.4 voor de Mac, tvOS 15,5 voor de Apple TV en watchOS 8.6 voor de Apple Watch.

Wanneer iOS 15.5 en alle andere updates verschijnen weten we niet precies, maar een release begin volgende week klinkt ons logisch in de oren. iOS 15.5 is waarschijnlijk de laatste versie van iOS 15. Grote vernieuwingen mag je weer verwachten met iOS 16: die update mag je verwachten in september.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 15
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar