Terug naar iOS 15.3 komt eraan: wat is er nieuw in deze iPhone-update?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 15.3 komt eraan: wat is er nieuw in deze iPhone-update?

Door Laura Grootaarts21 januari 2022 09:402 min. leestijd0

iOS 15.3 komt er snel aan! Apple heeft gisteren de ‘release candidate’ van deze nieuwe iPhone-update uitgebracht – dat is de allerlaatste testversie voor de officiële release. Ook de iPadOS 15.3-release is aanstaande. Wat is er nieuw in iOS 15.3?

iOS 15 thuisscherm

iOS 15.3 nieuwe functies

Vorige maand verscheen iOS 15.2 en die update zat nog boordevol nieuwe functies. Maar bij iOS 15.3 is het een ander verhaal: hierin vind je geen nieuwe functies, maar met name probleemoplossingen en kleine verbeteringen. Ook heel belangrijk, maar dat springt natuurlijk wat minder in het oog.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iOS 15.3 gaat in ieder geval één groot veiligheidsprobleem oplossen. Eerder deze week werd bekend dat er een groot lek in de webbrowser Safari zit, waardoor websites jouw surfgedrag kunnen bijhouden. 15.3 maakt hier korte metten mee. Meer over dit lek lees je in ons artikel Lek in Safari op iPhone, iPad en Mac: moet je je zorgen maken?

Hier moet je nog op wachten

Universele bediening

Sommige functies die al in een veel eerdere versie van iOS 15 hadden moeten zitten, schitteren ook in iOS 15.3 nog altijd door afwezigheid. Het opvallendste voorbeeld is Universele bediening (misschien beter bekend als ‘Universal control’). Met deze functie werken je Mac en iPad naadloos samen. Je zet ze naast elkaar, en sleept met de muis van je Mac zó een foto van je Mac naar je iPad, bijvoorbeeld.

Eerder werd al duidelijk dat deze Universele bediening is uitgesteld naar 2022. Maar hij ontbreekt dus in de eerste update van het jaar. In het meest positieve geval zien we deze functie terug in de 15.4-update. Ook de digitale identiteitsbewijzen in Wallet ontbreken nog steeds, maar deze functie zou sowieso alleen nog in de Verenigde Staten worden uitgerold. Daar missen we vooralsnog dus niets aan.

Wanneer verschijnt iOS 15.3?

De testversie van iOS 15.3 verkeert in een vergevorderd stadium, dus de kans is groot dat deze update al volgende week verschijnt. Waarschijnlijk op maandag- of dinsdagavond rond zeven uur. Gezien de urgentie van het Safari-lek zou het zelfs ook iets eerder kunnen zijn.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar