Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

iOS 14.7: is het batterij-probleem nu verholpen?

Auteur: Koen van Ekeren
62 reacties
iOS 14.7 batterij


Lees verder na de advertentie

Na iOS 14.6 hadden veel iPhone-gebruikers problemen met het snel leeglopen van de batterij. Vorige week bracht Apple met iOS 14.7 een nieuwe tussentijdse update uit. De belangrijkste vraag luidt dan ook: heeft iOS 14.7 het probleem met de iPhone-batterij opgelost?

iOS 14.7 batterij

Een software-update heeft vaak tijdelijk een slechte invloed op de prestaties van de batterij. Dit heeft te maken met dat sommige apps gegevens opnieuw indexeren. Personen worden bijvoorbeeld in Foto’s opnieuw gegroepeerd, of er worden optimalisaties voor Spotlight (de zoekfunctie) uitgevoerd.

Bij iOS 14.6 bleven de problemen echter aanwezig. Zelfs als de iPhone voor een lange tijd niet werd gebruikt (bijvoorbeeld ’s nachts) liep de iPhone batterij snel leeg. Sindsdien hadden gebruikers de hoop gevestigd op de volgende tussentijdse update: iOS 14.7.

Kijken we rond op de Apple-forums en Twitter, dan ziet het ernaar uit dat het er na de laatste tussentijdse update beter op is geworden. Klachten over een accu die slecht presteert, zijn er nauwelijks. Ook bij onze iPhones lijkt de batterij het sinds iOS 14.7 langer uit te houden.

Batterijtesten


kooptip

iAppleBytes komt na een uitgebreide batterijtest tot dezelfde conclusie. Zij voeren na iedere software-update een Geekbench 4-batterijtest uit op zeven verschillende iPhone-modellen. Zo ook bij iOS 14.7. Hierbij worden allerlei veeleisende apps uitgevoerd.

https://www.youtube.com/watch?v=276BAa-q_nU/

‘iOS 14.7 zorgt voor een goede batterijduur voor de iPhone’, concludeert iAppleBytes. ‘Vrijwel alle toestellen laten een serieuze prestatieverbetering zien’. Vooral bij de iPhone 6s, iPhone 7, iPhone 8 en iPhone SE 2016 en iPhone SE 2020 presteert de accu aanmerkelijk beter. Bij de iPhone XR en iPhone 11 was er nauwelijks een verschil. De nieuwste iPhone 12-modellen kwamen niet voor in de test.

Zijn er bij jou problemen met de accu?

Nu zijn we benieuwd naar jouw mening. Heb je het idee dat de batterij beter presteert sinds iOS 14.7? Merk je geen verschil? Of is het er juist slechter op geworden? Laat het hieronder weten in de reacties.