Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
nieuws iOS 14

iOS 14.7 bug: Apple Watch ontgrendelt niet meer automatisch

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Watch modellen


Lees verder na de advertentie

Heb je gisteren iOS 14.7 geïnstalleerd en ontgrendelt je Apple Watch nu niet meer tegelijk meer met je iPhone? Dat kan kloppen: Apple heeft aangegeven dat er sprake is van een bug. Die treedt op bij iPhones met Touch ID.

iOS 14.7 bug: Apple Watch

Als je op je Apple Watch de functie ‘Ontgrendel met iPhone’ geactiveerd hebt, dan hoef je nooit meer de code op je horloge in te vullen. Want als je je iPhone gebruikt, dan is automatisch ook je Apple Watch ontgrendeld. Maar sinds de update van gisteren is dat niet meer het geval.

De Apple Watch vraagt nu alsnog om een toegangscode. Die hoef je maar één keer per dag in te voeren en blijft geldig zolang je je horloge blijft dragen. Apple noemt dit ook als oplossing voor het probleem op een speciale Support-pagina: vul gewoon eenmalig die code in.

Lastiger wordt het als je de toegangscode voor je Apple Watch vergeten bent. Er zit dan niets anders op dan je Apple Watch opnieuw instellen en configureren. Is je Apple Watch gekoppeld aan een zakelijke iPhone met Mobile Device Management (MDM)? Dan kun je niet eens een code invoeren op je Watch en moet je de hulp inschakelen van de systeembeheerder op je werk.

Er komt een update


kooptip

Het probleem doet zich uitsluitend voor bij iPhones met een thuisknop en Touch ID, zoals de iPhone 8 of iPhone SE. Apple heeft inmiddels aangegeven dat er ook een update komt die het probleem verhelpt. We verwachten dat iOS 14.7.1 een dezer dagen verschijnt.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Apple Support