Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iOS 14.2 brengt 117 nieuwe emoji’s naar je iPhone

Auteur: Laura Grootaarts
10 reacties
iOS 14.2 nieuwe emoji


Lees verder na de advertentie

Er zijn al duizenden emoji’s om uit te kiezen, en die collectie is nu wederom uitgebreid. iOS 14.2 is gisteren verschenen en brengt veel leuke nieuwe emoji’s naar de iPhone, zoals de ninja, ijsbeer en het kenmerkende Italiaanse handgebaar.

iOS 14.2 nieuwe emoji

Het is bij Apple een traditie dat bij een van de eerste updates van een nieuwe iOS-versie een blik met nieuwe emoji’s wordt opengetrokken. Dit jaar valt de eer te beurt aan iOS 14.2. In deze software-versie zijn de 117 nieuwe emoji beschikbaar die in januari werden aangekondigd door het Unicode Consortium. Hierbij gaat het om nieuwe figuurtjes, maar ook om variaties op bestaande emoji’s.

Het dierenrijk wordt aangevuld met een zwarte kat, bizon, mammoet, bever, ijsbeer, dodo, zeehond, kever, kakkerlak, vlieg en worm. Qua voedsel heb je straks ook te kiezen uit bosbessen olijven, paprika en bubbelthee.

Emoji’s zijn ook weer wat genderneutraler en inclusiever. Er is bijvoorbeeld een man met een bruidssluier en smokings zijn niet langer beperkt tot mannen. Er is ook een Mx Claus, een genderneutrale versie voor de kerstman en mevrouw Claus.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Release iOS 14.2

De emoji zijn overigens niet de enige verandering van iOS 14.2. Er is bijvoorbeeld ook een Shazam-regelaar, die toe te voegen is aan het Bedieningspaneel. Ook zijn er acht bijzonder fraaie nieuwe iPhone-achtergronden. Verder zijn er kleine wijzigingen aan de bedieningselementen voor het afspelen van muziek.