Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van

Apple brengt zevende bèta uit van iOS 13 en iPadOS

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
ios 13


Lees verder na de advertentie

Apple heeft de zevende bèta van iOS 13 en iPadOS uitgebracht voor ontwikkelaars. De bèta’s volgen elkaar nu in steeds rapper tempo op; de officiële release van de nieuwe besturingssystemen laat dan ook niet meer heel lang op zich wachten. Direct na het vrijkomen van de bèta voor ontwikkelaars, verscheen ook de zesde publieke bèta. Deze is inhoudelijk identiek en kan door iedereen gedownload worden.

iOS 13 publieke beta 2

iOS 13 bèta 7

Om ervoor te zorgen dat iOS 13 en iPadOS straks vlekkeloos werken, brengt Apple gedurende de hele zomer testversies uit van de software. Zo worden foutjes en eigenaardigheden tijdig opgemerkt en verholpen. Vorig jaar waren er voor iOS 12 in totaal 11 bèta-versies nodig, dat betekent dat we nu waarschijnlijk halverwege het proces zijn. De veranderingen in de bèta worden steeds minder ingrijpend en er zijn ook steeds minder vastlopers. Dit keer zijn er onder meer nieuwe blokkeer-opties in Mail en kleine aanpassingen in de Zoek Mijn-app.

iOS 13 en iPadOS

Apple heeft tijdens de WWDC-keynote aangekondigd dat iOS 13 en iPadOS dit najaar verschijnen. We verwachten de officiële release in september, net zoals in de voorgaande jaren. Voor het eerst heeft Apple een splitsing gemaakt in de software: voorheen was iOS voor iPhone én iPad. Nu is iOS toegespitst op de iPhone, en heeft de iPad een eigen systeem: iPadOS. Er is veel overlap, maar iPadOS heeft wat functies exclusief voor iPad. Je iPhone en iPad voelen straks weer als nieuw dankzij allerlei verbeteringen en nieuwe functies. Zo komen er veel meer mogelijkheden voor het bewerken van foto’s en video’s, ondergaat de app Herinneringen een complete metamorfose en zijn er op de iPad nieuwe mogelijkheden voor de Apple Pencil. Niet helemaal de bedoeling van Apple: de bèta geeft de datum van de Apple keynote september 2019 prijs.


kooptip

 iOS 13 en iPadOS release

Naast iOS 13 en iPadOS verschijnen er dit jaar ook nieuwe besturingssystemen voor de Mac (macOS Catalina), de Apple Watch (watchOS 6) en de Apple TV (tvOS 13). Ook deze software wordt op dit moment uitgebreid getest door ontwikkelaars. We verwachten dat Apple op 10 september tijdens een keynote bekend gaat maken wanneer de officiële release is. Zie je het niet zitten om de bèta’s van iOS 13 en iPadOS zelf te installeren maar ben je wel benieuwd naar de nieuwe functies? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!