Terug naar Wanneer kun je de iOS 13 beta downloaden?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wanneer kun je de iOS 13 beta downloaden?

Door Laura Grootaarts12 juni 2019 15:323 min. leestijd2

In september verschijnt het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone: iOS 13. Kun je niet wachten op de nieuwe donkere modus? En ben je heel benieuwd naar hoe jouw memoji eruitziet met make-up en AirPods? Dan kun je ruim voor die tijd de software al uitproberen met de iOS 13 bèta.

Alle nieuwe functies van iOS 13
Bekijk dit dossier

Wat is een bèta?

Een bèta is een vroege versie van software waaraan nog gesleuteld wordt door ontwikkelaars. De software – in dit geval iOS 13 – werkt al wel, maar is zeker nog niet stabiel genoeg om uitgebracht te worden. Er zitten nog foutjes in. Ruim voor de officiële release kan een selecte groep gebruikers de software alvast installeren en uitproberen.

De bedoeling is dan dat testers feedback geven aan de ontwikkelaar, in dit geval Apple. Apple gebruikt die feedback om de puntjes op de i te zetten. Er verschijnen gedurende de zomermaanden meerdere bèta-versies om iOS steeds verder te perfectioneren.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Publieke en ontwikkelaars-bèta

iOS 13 thuisscherm

Apple werkt met twee groepen bèta-testers. Aan het iOS Developer Program ten eerste, kunnen alleen ontwikkelaars meedoen die een betaalde licentie hebben bij Apple. Een beperkte groep dus, en dat is maar goed ook. Want in dit stadium kan er nog van alles mis zijn met de software en moet je goed begrijpen wat je doet. Momenteel testen ontwikkelaars iOS 13 bèta 1. Deze is verschenen op de avond van de WWDC, maandag 3 juni.

Daarnaast is er nog de publieke bèta van iOS 13. Deze bèta verschijnt pas als Apple de ergste kinderziektes uit de eerdere ontwikkelaars-bèta’s verholpen heeft. Iedereen die een geschikte iPhone of iPod touch heeft, staat het vrij om deel te nemen aan deze bèta. Een precieze datum voor de release van de publieke bèta is nog niet bekend. Apple kondigde tijdens de keynote aan dat het ergens in juli gaat gebeuren.

iOS 13 bèta: doen of niet?

Het installeren van een bèta is niet helemaal zonder risico. Er kunnen nog altijd bugs in zitten. Apps kunnen zodoende eigenaardige dingen gaan doen, of je batterij gaat veel sneller leeg dan zou moeten. Apple raadt ook altijd aan om een reservekopie te maken van je toestel, voor het geval dat de boel totaal vastloopt. Wij adviseren je om een bèta alleen te downloaden op een iPhone waarvan je niet dagelijks afhankelijk bent – als de eerste publieke bèta verschijnt, leggen we je uit hoe het werkt.

Wil je liever geen gedoe? Dan raden we je aan om te wachten tot de officiële iOS 13-release in september. En om onze website in de gaten te houden, want we praten je hier graag bij over de nieuwste functies.

iCreate 151
iCreate 151
iOS 17: aan de slag met alle nieuwe functies

 

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 13
Bekijk dit dossier

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Rudy Boumon
Lezer
Rudy Boumon

Hoe schrijf ik me in voor een beta van ios 13? Ik vind nergens een link