Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van
nieuws iPhone

‘iPhone-batterij na iOS 13.6 nóg sneller leeg, na iOS 14 verbetering’

Auteur: Koen van Ekeren
18 reacties
iOS 13.6 batterij iPhone


Lees verder na de advertentie

Veel iPhone-gebruikers hadden er sinds iOS 13.5 last van: een iPhone-batterij die opeens veel sneller leegloopt. De hoop was gevestigd op iOS 13.6, maar deze software-update lijkt geen soelaas te bieden. Sterker nog: de batterijduur van de iPhone is nog verder verkort.

iPhone batterij snel leeg

iOS 13.6 batterij iPhone

Tot deze conclusie komt het YouTube-kanaal iAppleBytes na testen. Zij voerden een Geekbench 4-batterijtest uit op zeven verschillende iPhone-modellen. Hierbij worden allerlei veeleisende apps uitgevoerd. Na de testen bleek de iPhone SE uit 2016 het enige toestel waarbij de batterijduur er na iOS 13.6 niet slechter op werd.

Toch is het niet ondenkbaar dat de accu er bij sommige iPhone-gebruikers na iOS 13.6 wél beter op wordt. Sommige gebruikers hadden na iOS 13.5.1 last van een probleem waarbij apps op de achtergrond voortdurend bleven draaien. Vooral Apple Music leek de boosdoener. Mogelijk is dit probleem met de nieuwe update verholpen, maar dat is nog onduidelijk. Heb je nog steeds last van de bug? Laat het onder dit bericht weten in de reacties.

iOS 14


kooptip

Er is ook goed nieuws: Apple lijkt de accuduur aan te pakken. Dezelfde testen zijn ook uitgevoerd op toestellen die draaien op een testversie van iOS 14. In vergelijking met iOS 13.6 ging de batterij van de iPhone SE 2020 een half uur langer mee. Dit gold ook voor de iPhone 11. Het is wel belangrijk om te melden dat het nog gaat om een vroege testversie van iOS 14 en de batterijduur nog kan veranderen.

Het duurt nog wel even tot we kunnen profiteren van de langere batterijduur. Waarschijnlijk is het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone eind september te installeren. Wel kun je de nieuwe software alvast installeren door een iOS 14 bèta op je toestel te zetten.

Je zelf veel doen om de batterijduur van de iPhone te verlengen, door wat instellingen aan te passen. In het artikel iPhone snel leeg? 24 tips voor een langere batterijduur lees je hier meer over.