Terug naar iOS 13.5-bug: ‘Deze app wordt niet langer met je gedeeld’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 13.5-bug: ‘Deze app wordt niet langer met je gedeeld’

Door Laura Grootaarts25 mei 2020 09:172 min. leestijd4

Vorige week kwam iOS 13.5 uit met allerlei probleemoplossingen en verbeteringen. Maar met de update heeft Apple ook een nieuw probleem geïntroduceerd waarbij het onmogelijk wordt om bepaalde apps te openen.

Deze app wordt niet langer met je gedeeld

Deze app wordt niet langer met je gedeeld

Verschillende gebruikers geven aan dat ze bij het openen van apps als Facebook, Twitter en YouTube een foutmelding krijgen. ‘Deze app wordt niet langer met je gedeeld. Om de app te gebruiken moet je deze kopen bij de App Store.’ Vervolgens kun je niet veel meer dan het openen van de app annuleren. De melding verschijnt sinds de release van iPadOS en iOS 13.5, maar duikt in sommige gevallen ook op bij gebruikers die iOS 13.4.1 hebben of zelfs een nóg oudere versie van iOS.

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Véél app-updates

Apple heeft niet gereageerd op de situatie. Het valt wel op dat er sinds gisteren in de App Store extreem veel updates klaarstaan, ook voor apps die zeer recent nog een update hebben gehad. Dat er op zondagavond opeens tientallen kleine updates verschijnen is opmerkelijk. Waarom de apps precies geüpdatet worden, staat nergens duidelijk vermeld maar het zou te maken kunnen hebben met de vele foutmeldingen. Om te kijken of al je apps zijn bijgewerkt, duw je wat langer en harder op het icoon van de App Store. Tik hierna op ‘Updates’. Je ziet hier een overzicht van apps die je kunt updaten en apps die onlangs zijn bijgewerkt.

Lukt het hiermee niet of heeft je vastlopende app nog geen update gehad? Probeer dan het volgende. Een manier om de app alsnog te kunnen openen, is door hem volledig te verwijderen. Een alternatief daarvoor is het opruimen van de app via ‘Instellingen>Algemeen>iPhone-opslag>Naam van de app’. Tik hier op ‘Ruim op’ en vervolgens op ‘Installeer app opnieuw’. Het grote voordeel van deze methode is dat de documenten en gegevens in de app behouden blijven.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

 

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 13
Bekijk dit dossier

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
R Klein
Lezer
R Klein

Volgens diverse buitenlandse (forum) posts, hetgeen ook mijn eigen ervaring was, lag/ligt de oorzaak van dit euvel in het Gezinsdelen. Ik, als gezinshoofd had nergens last van, maar mijn vrouw en 2 kinderen kregen deze melding met iedere geupdate app op hun iPhones. Het opruimen van de apps i.p.v. het verwijderen bood inderdaad een oplossing.

Siebe
Lezer
Siebe

Zelf zit ik op iOS 12.4 en had hier gisteren ook last van met de app Facebook. Lijkt me geen bug van iOS 13.