Terug naar Zo lost iOS 13.3.1 het privacy-probleem van iPhone 11 (Pro) op
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zo lost iOS 13.3.1 het privacy-probleem van iPhone 11 (Pro) op

Door Laura Grootaarts20 januari 2020 11:292 min. leestijd1

Apple raakte eind vorig jaar in opspraak omdat de iPhone 11 (Pro) je locatie in de gaten houdt, zelfs als je daarvoor geen toestemming hebt gegeven. De aanstaande versie van iOS 13 – iOS 13.3.1 – krijgt een schakelaar waarmee je de locatievoorzieningen echt kunt uitzetten.

iPhone 11 groen

Wat is er aan de hand?

Een kleine rel begin december: de iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max) verzamelen zomaar je locatiegegevens. Zelfs als je bij iedere app afzonderlijk aangeeft dat deze niet aan locatiebepaling mag doen, verschijnt zo nu en dan toch de kompasnaald in de statusbalk. Die geeft aan dat een app of website Locatievoorzieningen gebuikt. Apple gaf destijds aan dat het helaas niet anders kon. En dat heeft alles te maken met Ultra Wideband (UWB) op de nieuwe iPhones. Internationale regels schrijven voor dat UWB op specifieke locaties uitgeschakeld moet worden. Om dat te kunnen doen, houdt je iPhone soms dus toch je locatie in de gaten.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

iOS 13.3.1: privacy iPhone 11 regelen

Binnenkort komt iOS 13.3.1 uit voor de iPhone. Op dit moment wordt deze nieuwe versie van het besturingssysteem uitvoerig getest. In de app Instellingen is een schakelaar aangetroffen waarmee je de Ultra Wideband-technologie kunt uitschakelen.

Daarmee wordt inderdaad je locatie niet meer gevolgd, maar het zorgt er wel voor dat je iPhone wat minder ruimtelijk inzicht heeft. Dankzij de U1-chip die gebruikmaakt van UWB, kan je iPhone heel precies de locatie berekenen van andere toestellen met een U1-chip. Bij bijvoorbeeld AirDrop heeft dit als voordeel dat je heel precies kunt richten op een andere iPhone 11. Ook de toekomstige Apple AirTag (een locatietracker) zou afhankelijk zijn van de technologie. Uitzetten kan dus in het vervolg, maar of je dat ook echt wilt is een tweede.

Meer weten over iPhone 11 Pro (Max)?
Bekijk dit dossier

Bron: 9to5Mac

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd
De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
eddy Lanciers
Lezer
eddy Lanciers

Ieder voor zich, maar ik heb niks te verbergen, dus maakt het voor mij niks uit dat iemand(app) weet waar ik ben. Ik geniet van alle voordelen van mijn iPhone 11 pro Max, en idd ik heb voor veel apps de locatie uitgezet, maar meer voor de batterij en de internet maar ieder heeft het recht met zijn privacy doen wat hij/zij wil.