Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zo lost iOS 13.3.1 het privacy-probleem van iPhone 11 (Pro) op

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
iPhone Universele oplader


Lees verder na de advertentie

Apple raakte eind vorig jaar in opspraak omdat de iPhone 11 (Pro) je locatie in de gaten houdt, zelfs als je daarvoor geen toestemming hebt gegeven. De aanstaande versie van iOS 13 – iOS 13.3.1 – krijgt een schakelaar waarmee je de locatievoorzieningen echt kunt uitzetten.

Wat is er aan de hand?

Een kleine rel begin december: de iPhone 11 en iPhone 11 Pro (Max) verzamelen zomaar je locatiegegevens. Zelfs als je bij iedere app afzonderlijk aangeeft dat deze niet aan locatiebepaling mag doen, verschijnt zo nu en dan toch de kompasnaald in de statusbalk. Die geeft aan dat een app of website Locatievoorzieningen gebuikt. Apple gaf destijds aan dat het helaas niet anders kon. En dat heeft alles te maken met Ultra Wideband (UWB) op de nieuwe iPhones. Internationale regels schrijven voor dat UWB op specifieke locaties uitgeschakeld moet worden. Om dat te kunnen doen, houdt je iPhone soms dus toch je locatie in de gaten.

iOS 13.3.1: privacy iPhone 11 regelen

Binnenkort komt iOS 13.3.1 uit voor de iPhone. Op dit moment wordt deze nieuwe versie van het besturingssysteem uitvoerig getest. In de app Instellingen is een schakelaar aangetroffen waarmee je de Ultra Wideband-technologie kunt uitschakelen.


kooptip

Daarmee wordt inderdaad je locatie niet meer gevolgd, maar het zorgt er wel voor dat je iPhone wat minder ruimtelijk inzicht heeft. Dankzij de U1-chip die gebruikmaakt van UWB, kan je iPhone heel precies de locatie berekenen van andere toestellen met een U1-chip. Bij bijvoorbeeld AirDrop heeft dit als voordeel dat je heel precies kunt richten op een andere iPhone 11. Ook de toekomstige Apple AirTag (een locatietracker) zou afhankelijk zijn van de technologie. Uitzetten kan dus in het vervolg, maar of je dat ook echt wilt is een tweede.

Bron: 9to5Mac