Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple brengt iOS 12 bèta 8 uit na haperende bèta 7

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS 12


Lees verder na de advertentie

Apple heeft iOS 12 bèta 8 uitgebracht, slechts enkele dagen nadat iOS 12 bèta 7 verscheen én weer verdween. Bèta 7 zorgde voor de nodige vastlopers en werd daarom teruggetrokken door Apple.

Wat ging er mis met bèta 7?

Bèta’s zijn bedoeld om fouten uit nieuwe software te vissen en kunnen dus soms wat eigenaardigheden vertonen. Maar iOS 12 bèta 7 maakte het wel heel bont. De software liet toestellen vastlopen en was bovendien bijzonder traag. In de onderstaande video zie je bijvoorbeeld hoe lang het duurt om met deze bèta de App Store te openen:

Al na enkele uren besloot Apple om bèta 7 terug te trekken. En nu dus is er bèta 8 voor ontwikkelaars. Voor andere geïnteresseerden is inmiddels ook publieke bèta 6 verschenen – inhoudelijk is die verder identiek aan ontwikkelaars-bèta 8.

Nieuw in iOS 12 bèta 8


kooptip


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

FaceTime iOS 12 groepsgesprekken

iOS 12 bèta 8 is in principe gelijk aan bèta 7, maar dan zonder de vastlopers en traagheid. Bèta 7 was verder opmerkelijk omdat daarin de nieuwe functie Groepsgesprekken in FaceTime ontbrak. De functie zat wel in eerder bèta’s, maar werkte nooit naar behoren. Apple heeft ook aangegeven dat deze functie – waarbij je met tot 32 mensen tegelijk kunt FaceTimen – niet van de partij zal zijn als de eerste officiële versie van iOS 12 straks verschijnt. De gang van zaken doet een beetje denken aan Berichten in iCloud in iOS 11. Die functie had vorig jaar in de allereerste versie van iOS 11 moeten zitten, maar verscheen met negen maanden vertraging in iOS 11.4.

iOS 12 bèta 8 downloaden

De iOS 12 bèta 8 is beschikbaar voor ontwikkelaars met een licentie (kosten: € 99). Maar er is dus ook een gratis testversie van iOS 12: de publieke bèta. Iedere geïnteresseerde kan deze downloaden. Hoe je de publieke bèta downloadt op je iPhone of iPad, lees je in het artikel Publieke bèta iOS 12 is uit: zo installeer je hem op je iPhone of iPad.

Meer weten over wat iOS 12 gaat brengen? Lees dan ons dossier iOS 12.