Terug naar Groep-FaceTime geschrapt uit eerste release iOS 12 en Mojave
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Groep-FaceTime geschrapt uit eerste release iOS 12 en Mojave

Door Sven Lamers14 augustus 2018 09:302 min. leestijd0

Het was een van de functies die Apple uitgebreid had besproken tijdens de WWDC-keynote: in iOS 12 en macOS Mojave kun je met tot aan 32 mensen tegelijk facetimen. In alle voorafgaande bèta’s van het besturingssysteem werkte de functie echter nooit fatsoenlijk, waardoor wij al gingen twijfelen of deze de uiteindelijke release zou halen. Nu heeft Apple onze twijfels bevestigd. Groep-FaceTime is geschrapt uit de eerste release van iOS 12 en macOS Mojave. Het staat nu gepland voor iOS 12.1 of 12.2 en macOS 10.14.1 of 10.14.2.

FaceTime iOS 12 groepsgesprekken

Net als Berichten in iCloud en AirPlay 2

Dat Apple reeds gepresenteerde functies uitstelt, is niet bijzonder. Het gebeurde eerder al bijvoorbeeld met Berichten in iCloud (gepresenteerd voor iOS 10, release in 11.4) en AirPlay 2 (gepresenteerd voor iOS 11, release in 11.4). Laten we hopen dat het niet zo lang duurt voordat we met meerdere mensen tegelijk kunnen videobellen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De andere functies die Apple voor FaceTime gepresenteerd had, zoals jezelf omtoveren tot een Animoji tijdens een gesprek, zullen overigens nog wel in de uiteindelijke release zitten. Deze zijn al onderdeel van de huidige bèta’s.

Groep-FaceTime

Met Skype, waarschijnlijk de grootste concurrent van FaceTime, kun je overigens al veel langer met meerdere mensen tegelijk bellen. Een unieke functie van FaceTime was echter de manier waarop de verschillende videobeelden werden weergegeven. Maak je veel lawaai of beweeg je heel veel, dan wordt je videobeeld bij de andere gebruikers groter. Ben je daarentegen even weggelopen en gebeurt er niets, wordt je beeld verkleind.

Wil je meer weten over de nieuwe functies van iOS 12? We hebben een groot overzichtsartikel, evenals verschillende berichten over de veranderingen in elke bèta.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 12
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar