Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple blokkeert Walkie-Talkie-app tijdelijk vanwege afluisterbug

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
watchOS 5 walkietalkie


Lees verder na de advertentie

De Walkie-Talkie-app op de Apple Watch is op dit moment buiten gebruik. Apple heeft de dienst offline gehaald omdat er sprake is van een privacy-bug. In theorie zouden mensen afgeluisterd kunnen worden.

watchOS 5 walkie talkie

Walkie-Talkie afluisterbug

Wil je op dit moment Walkie-Talkie gebruiken, dan zul je merken dat de app het niet doet. Apple heeft de dienst tijdelijk geblokkeerd, zo bevestigen ze tegenover TechCrunch. ‘We zijn er zojuist op gewezen dat er een kwetsbaarheid is voor wat betreft de Walkie-Talkie-app op de Apple Watch, en hebben de functie geblokkeerd. We zoeken zo snel mogelijk naar een oplossing voor het probleem.’

Apple geeft daarbij aan dat de fout alleen optreedt onder zeer specifieke omstandigheden en bij een opeenvolging van handelingen. Veel specifieker dan dit wordt het niet, want dat zou het voor kwaadwillenden alleen maar gemakkelijker maken om het uit te proberen. Op dit moment is er geen geval bekend waarbij er daadwerkelijk iemand is afgeluisterd, zo benadrukt Apple. Maar om het zekere voor het onzekere te nemen, is Walkie-Talkie tijdelijk uit de running.

Walkie-Talkie


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Walkie-Talkie is een app exclusief voor de Apple Watch. Hij was vorig jaar nieuw in watchOS 5. Het werkt ongeveer net zoals de walkietalkies van vroeger. Je moet eenmalig koppelen met een contactpersoon. Daarna druk je op de Talk-knop, begin je te praten en hoort de ander je.

Tweede afluisterbug

Het is al voor de tweede keer dit jaar dat er sprake is van een afluisterbug bij Apple. Begin dit jaar waren er soortgelijke problemen met FaceTime: mensen konden je horen, zelfs als je niet opnam. Ook toen haalde Apple de dienst tijdelijk offline. Al snel volgde toen een update waarin het probleem verholpen werd.

Bron: TechCrunch