Terug naar Apple blokkeert Walkie-Talkie-app tijdelijk vanwege afluisterbug
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple blokkeert Walkie-Talkie-app tijdelijk vanwege afluisterbug

Door Laura Grootaarts11 juli 2019 11:472 min. leestijd0

De Walkie-Talkie-app op de Apple Watch is op dit moment buiten gebruik. Apple heeft de dienst offline gehaald omdat er sprake is van een privacy-bug. In theorie zouden mensen afgeluisterd kunnen worden.

watchOS 5 walkie talkie

Walkie-Talkie afluisterbug

Wil je op dit moment Walkie-Talkie gebruiken, dan zul je merken dat de app het niet doet. Apple heeft de dienst tijdelijk geblokkeerd, zo bevestigen ze tegenover TechCrunch. ‘We zijn er zojuist op gewezen dat er een kwetsbaarheid is voor wat betreft de Walkie-Talkie-app op de Apple Watch, en hebben de functie geblokkeerd. We zoeken zo snel mogelijk naar een oplossing voor het probleem.’

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

Apple geeft daarbij aan dat de fout alleen optreedt onder zeer specifieke omstandigheden en bij een opeenvolging van handelingen. Veel specifieker dan dit wordt het niet, want dat zou het voor kwaadwillenden alleen maar gemakkelijker maken om het uit te proberen. Op dit moment is er geen geval bekend waarbij er daadwerkelijk iemand is afgeluisterd, zo benadrukt Apple. Maar om het zekere voor het onzekere te nemen, is Walkie-Talkie tijdelijk uit de running.

Walkie-Talkie

Walkie-Talkie is een app exclusief voor de Apple Watch. Hij was vorig jaar nieuw in watchOS 5. Het werkt ongeveer net zoals de walkietalkies van vroeger. Je moet eenmalig koppelen met een contactpersoon. Daarna druk je op de Talk-knop, begin je te praten en hoort de ander je.

Meer weten over watchOS 5?
Bekijk dit dossier

Tweede afluisterbug

Het is al voor de tweede keer dit jaar dat er sprake is van een afluisterbug bij Apple. Begin dit jaar waren er soortgelijke problemen met FaceTime: mensen konden je horen, zelfs als je niet opnam. Ook toen haalde Apple de dienst tijdelijk offline. Al snel volgde toen een update waarin het probleem verholpen werd.

Bron: TechCrunch

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar