Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van


Lees verder na de advertentie

Sinds 19.00 uur vanavond kun je iOS 11 downloaden, Apple’s nieuwe mobiele besturingssysteem. Waarmee moet je rekening houden als je de update naar iOS 11 downloadt en installeert op je iPhone of iPad? Wij zetten het voor je op een rij.

iOS 11 downloaden

iOS 11 downloaden

iOS 11 downloaden is gratis. Via ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’ kun je het installeren op je iPhone, iPad of iPod touch. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit en dat je batterij voldoende is opgeladen, anders start de update niet. Zorg ervoor dat je je Apple ID en toegangscode paraat hebt.

[relatedissue]


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

iOS 11 downloaden en installeren kan ook via iTunes. Sluit hiervoor je iPhone, iPad of iPod touch aan op je Mac of pc, selecteer in iTunes je apparaat en kies voor ‘Zoek naar update’.

Vanwege de drukte op de servers kan het downloaden even duren. Als het niet meteen lukt, kun je het over een paar uur nogmaals proberen. Sowieso kan het verstandig zijn om even af te wachten: vorig jaar bij iOS 10 hadden vlugge downloaders wat vastlopers.

Apparaten die iOS 11 ondersteunen

Veel van de apparaten waarop iOS 10 draait, kunnen ook uit de voeten met iOS 11 – met uitzondering van de iPhone 5, de iPhone 5c en de iPad 4. Koop je straks een iPhone 8 of later dit jaar een iPhone X? Dan is iOS 11 daarop al geïnstalleerd zodat je er direct mee aan de slag kunt. Apple heeft het een en ander samengevat in een tweet:

Maak vooraf een reservekopie

iOS 11

Over het algemeen gaan iOS-updates behoorlijk vlekkeloos. Toch is het handig om voor de zekerheid een reservekopie te maken van je iPhone, iPad of iPod touch. Een reservekopie maak je via iCloud of via iTunes.

iCloud: Open de app Instellingen op je iPhone, iPad of iPod touch en tik op ‘iCloud’. Scrol naar beneden en kies ‘Reservekopie’. Tik vervolgens op ‘Maak nu reservekopie’. Staat de schakelaar op groen, dan is dat waarschijnlijk al gebeurd. Zorg ervoor dat je op een wifi-netwerk zit.

iTunes: Sluit je iOS-apparaat aan op je Mac of pc en open iTunes. Selecteer je iPhone, iPad of iPod touch en kies voor ‘Maak reservekopie’. De reservekopie wordt vervolgens op je Mac of pc opgeslagen.

Wat is er nieuw iOS 11?

Over de belangrijkste vernieuwingen lees je in ons iOS 11-dossier. Er is onder meer een compleet nieuw Bedieningspaneel, je foto’s worden weer net wat mooier, je documenten sla je voortaan centraal op via de nieuw app Bestanden en er is een speciale automodus die zorgt voor een betere verkeersveiligheid.. Ook is er een aantal iPad Only-functies die je tablet een productiviteitsboost geven.