Terug naar Release iOS 11.4 nadert: de vijfde bèta is uit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Release iOS 11.4 nadert: de vijfde bèta is uit

Door Laura Grootaarts15 mei 2018 09:302 min. leestijd0

Apple heeft gisteren de ontwikkelaars- en de publieke beta van iOS 11.4 uitgebracht. Er zijn verschillende redenen om aan te nemen dat de release van iOS 11.4 niet meer lang op zich laat wachten.

iOS 11,4 beta 5 is uit

iOS 11.4 komt eraan

Dat de release van iOS 11.4 aanstaande is, is duidelijk. De testversies volgen elkaar in steeds rapper tempo op. Het is nog maar een week geleden dat de vorige versie, iOS 11.4 bèta 4, is verschenen. Die versie had ten opzichte van de voorgaande versie al amper vernieuwingen te bieden. Ook deze week is er weer weinig nieuws onder de zon. Het lijkt er dus op dat de software zo goed als uitgekristalliseerd is. Testers melden dat de download dit keer behoorlijk groot is, ook al een teken dat dit de uiteindelijke testversie is.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wat is er nieuw in iOS 11.4?

Berichten MacBook & iPhone 8

iOS 11.4 is ten opzichte van iOS 11.3 een bescheiden update. Toch zijn er een paar functies om naar uit te kijken. Ten eerste iCloud-synchronisatie van Berichten. Je iMessages worden voortaan op ieder Apple-apparaat waarop je bent ingelogd gelijkgetrokken. Verwijder je een bericht op de iPhone, dan verdwijnt het ook van je Mac. Een groot voordeel is dat bijvoorbeeld foto’s die je ontvangt worden opgeslagen in de cloud. Scheelt weer ruimte op je iPhone.

Een andere handige nieuwe functie is AirPlay 2, wat multiroom-audio mogelijk maakt. Je kunt hierbij audio naar verschillende speakers sturen die AirPlay 2 ondersteunen. De geluidskwaliteit is aanzienlijk beter dan via bijvoorbeeld bluetooth. Zowel iCloud-sychronisatie van iMessage als AirPlay 2 zijn al een tijd terug aangekondigd. Ze hadden beide al in een vroegere versie van iOS 11 moeten zijn opgenomen.

iOS 11.4 bèta 5 downloaden

Iedereen met een iPhone of iPad kan de nieuwe bèta uitproberen. Wil je weten hoe je het werkt? Lees dan ons artikel Publieke bèta iOS 11 downloaden: zo werkt het. Wij raden je wel aan om de testversie niet te installeren op een iPhone of iPad waar je in het dagelijks leven afhankelijk van bent.

Lees ook ons dossier over iOS 11.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar