Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 11.2.5 bèta: Siri speelt podcasts af wanneer je om het nieuws vraagt

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iOS 11.2.5 bèta


Lees verder na de advertentie

Als je een liefhebber bent van podcasts, dan wil je je iPhone waarschijnlijk alvast updaten naar iOS 11.2.5. In deze versie speelt Siri van verschillende media recente podcasts af af wanneer je om het nieuws vraagt. Dit blijkt uit de iOS 11.2.5 bèta voor ontwikkelaars.

iOS 11.2.5 bèta

Als je vraagt: ‘Hé Siri, geef me het nieuws’, krijg je een nieuwspodcast van The Washington Post te horen, zo merkt 9to5Mac op. Ook kun je Siri vragen voor het laatste nieuws van Fox News, NPR of CNN. Op dit moment werkt de functie alleen met het commando ‘Hé Siri’. Wanneer je hem activeert met de thuisknop, toont hij nieuwsartikelen van Apple News of Safari.

De functie lijkt voornamelijk ontworpen voor de vertraagde HomePod, die meer moet worden dan een een apparaat voor het afspelen van muziek. Toch maken gebruikers van de iOS 11.2.5 bèta maken er dus al kennis mee op de iPhone en iPad.

Nieuw is dit overigens niet: concurrenten Amazon Alexa en Google Home houden gebruikers op een vergelijkbare manier op de hoogte van het nieuws. Bovendien bieden de speakers meer opties, zoals het voorlezen van krantenkoppen en samenvatingen. In iOS gaat echter nog om een bètaversie, dus mogelijk worden er nog meer functies aan toegevoegd.

Nederlandse Siri


kooptip

De functie is alleen aanwezig in de bètaversie van iOS 11.2.5 en het werkt alleen bij de Engelstalige Siri. Of er ook een podcast-ondersteuning komt voor de Nederlandse Siri en wanneer, is nog afwachten.