Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Je Instagram account verwijderen is nu veel eenvoudiger – zo werkt het

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Instagram account verwijderen


Lees verder na de advertentie

Instagram heeft deze week de mogelijkheid toegevoegd om je account op te zeggen direct vanuit de Instragram-app. Daarmee voldoen ze aan de nieuwe App Store-regels, die apps verplichten om deze optie aan te bieden. Maar hoe werkt dat nou precies, je Instagram account verwijderen?

Nieuwe richtlijnen App Store

Bij Instagram moest je voorheen naar een website om je account definitief op te zeggen. In de app zelf kon het niet – daar kon je je account alleen tijdelijk deactiveren. Volgens de nieuwe richtlijnen van Apple moeten apps het gebruikers gemakkelijk maken om hun account te verwijderen in de app zelf.

Apple heeft app-ontwikkelaars tot 30 juni de tijd gegeven om deze optie in hun app te bouwen. Dus Instagram heeft tot het allerlaatste moment gewacht om de wijziging door te voeren.

Instagram account verwijderen

De vraag is nu: hoe kun je je Instagram account verwijderen? Zorg er ten eerste voor dat je de meest recente versie van Instagram op je iPhone hebt staan – dat is versie 241.1. Daarna doorloop je de volgende stappen:


kooptip

instagram account verwijderen

  • Ga in Instagram naar de pagina met je profiel en tik rechtsboven op de drie streepjes.
  • Tik dan op ‘Instellingen’.
  • Tik op ‘Account’.
  • Veeg naar beneden in de lijst en tik op ‘Account verwijderen’.

instagram account verwijderen

Nu krijg je twee opties:

  • Account deactiveren: hierbij stel je je account tijdelijk op non-actief, je bent niet meer zichtbaar op Instagram. Maar je kunt je altijd weer bedenken door je opnieuw aan te melden.
  • Account verwijderen: hiermee worden je profiel, foto’s, video’s, opmerkingen, vind-ik-leuks en volgers definitief verwijderd.

Als je je account wilt verwijderen, dan kies je voor de tweede optie en doorloop je de laatste stappen op het scherm.

Toch spijt van het verwijderen van je account?

Overigens krijg je nog dertig dagen bedenktijd, mocht je nog terug willen komen op je beslissing. Meld je je binnen deze dertig dagen opnieuw aan, dan wordt je account hersteld.

Ook interessant: