Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Instagram feed weer chronologisch: zo stel je het in

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
Instagram chronologisch

Instagram maakt het mogelijk om je tijdlijn in chronologische volgorde te zetten. In 2016 werd die optie afgeschaft, maar nu is ie op veler verzoek weer terug.

Lees verder na de advertentie

Algoritme of chronologisch?

In 2016 stopte Instagram met de chronologische tijdlijn. In de jaren daarna bepaalde Instagrams algoritme de volgorde waarin de foto’s en video’s verschenen. De posts die bovenaan staan, kunnen dus best wat ouder zijn.

Ze komen bovenaan omdat Instagram denkt dat deze posts voor jou het meest interessant zijn. Er wordt hierbij gekeken naar je persoonlijke voorkeuren en je gedrag in de app. Ook posts die bij andere gebruikers populair zijn, hebben een streepje voor. Niet leuk voor de wat kleinere accounts, want die raken ondergesneeuwd.

Sinds de laatste update heb je het zelf in de hand. Nu verschijnen de meest recente foto’s weer helemaal bovenaan je feed. Tenminste: als je dat zelf wilt. Maar hoe stel je het in?

kooptip

Instagram chronologisch weergeven

De tijdlijn van Instagram aanpassen doe je als volgt:

  • Open Instagram en tik op het huisje linksonder.
  • Tik linksboven op het Instagram-logo.
  • Tik op Volgend.

De foto’s verschijnen nu in (omgekeerd) chronologische volgorde, de nieuwste bovenaan. Het vervelende is wel dat je dit steeds moet herhalen bij het openen van de app, want de versie met het algoritme is nog steeds de standaard.

In het bovenstaande menu vind je trouwens ook de nieuwe optie ‘Favorieten’. Hiermee kun je tot vijftig favorieten instellen. Bijvoorbeeld de accounts van je vrienden, familie of favoriete artiesten.

De verandering maakt deel uit van de nieuwste update. Zorg er dus voor dat je de nieuwste versie hebt. Zie je het dan nog niet, sluit de app dan af en probeer het nogmaals.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Instagram