Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

Instagram iPad-app: waarom het voorlopig niet gaat gebeuren

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Instagram iPad-app


Lees verder na de advertentie

De baas van Instagram, Adam Mosseri, heeft op Twitter aangegeven waarom er geen Instagram iPad-app is – en waarom die er niet gaat komen.

Instagram iPad-app

Hoewel Instagram al sinds 2010 beschikbaar is op de iPhone, is de app nooit naar de iPad gekomen. Althans, nooit volwaardig. De app is namelijk wel gewoon beschikbaar op de iPad, maar ziet er dan exact hetzelfde uit als op de iPhone. Daardoor wordt het gek uitvergroot, en werkt de app niet op volledig scherm.

Het ontbreken van de iPad-app is opvallend, gezien de meeste sociale netwerken, zoals Facebook, Twitter, Reddit en Tumblr, wél gewoon een aangepaste versie van hun apps hebben. Het lijkt wat dat betreft een vloek van de Meta (Facebook)-submerken te zijn: ook WhatsApp is namelijk nog steeds niet beschikbaar op de iPad.

Reactie Instagram-baas

Om zijn frustratie kwijt te kunnen, plaatste bekende YouTuber Marques Brownlee op Twitter de volgende tweet:

Adam Mosseri, die momenteel het hoofd van Instagram is, reageerde hierop. Hij geeft aan dat de groep gebruikers voor een iPad-app te klein is. Dit is vrij logisch: de app is nu zo onprettig om te gebruiken, dat de meeste mensen hem links laten liggen.

Mosseri gaf verder aan dat het team bij Instagram te klein is om aan de iPad-app te werken. Iedere app geeft weer extra werk volgens Mosseri, en ze ondersteunen nu al iOS, Android en het web.

Eigenlijk onzin

Gezien Instagram een app is van Meta, een bedrijf met een winst van 39 miljard dollar in 2021, kunnen we ons haast niet voorstellen dat het maken van een iPad-app écht zo lastig is. Zelfs als het team dat aan de app werkt vrij klein is, zou dit geen probleem moeten zijn. Het maken van een iPad-app is namelijk vrij gemakkelijk als je al een iPhone-app hebt als startpunt.

Bovendien is de afzetmarkt groter dan Instagram beweert. Apple verkoopt tientallen miljoenen iPads per jaar, en gezien de populariteit van Instagram zal een groot deel van de kopers al een account hebben. Kortom: Instagram zoekt naar excuses voor luiheid, en met die mentaliteit zullen we voorlopig helaas geen iPad-app krijgen.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac