Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iMac Pro 2022

Nieuwe iMac Pro loopt steeds vertraging op – komt er nog een release?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
iMac Pro vertraging


Lees verder na de advertentie

Al enige tijd wachten we op een vernieuwde iMac Pro, een krachtige desktop die de 27-inch iMac moet vervangen. Maar vooralsnog is dit toestel nergens te bekennen. Wat is er aan de hand? De doorgaans betrouwbare Apple-analist Mark Gurman heeft het antwoord: interne vertraging bij de ontwikkeling van deze iMac Pro.

Vertraging iMac Pro

Afgelopen maart is Apple stilletjes gestopt met de verkoop van de 27-inch iMac – tot verdriet van velen. Sindsdien gaan er allerlei geruchten dat er aan een vervanger wordt gewerkt. Dit zou een nieuwe iMac Pro zijn, inclusief M1 Pro en M1 Max chip. In het begin werd nog gefluisterd dat de release hiervan ergens in de lente van 2022 zou plaatsvinden, maar daar was geen sprake van. Sterker nog, inmiddels zijn we maanden verder en is dit mysterieuze toestel nog steeds nergens te bekennen.

Toch houdt de doorgaans betrouwbare Apple-analist Mark Gurman zijn poot stijf. In zijn nieuwsbrief voor Bloomberg schrijft hij namelijk dat Apple nog steeds geïnteresseerd is in het uitbrengen van een iMac Pro, met Apple silicon processor. Dat zal ondertussen geen M1 Pro of M1 Max worden – inmiddels zijn de M2 Pro en M2 Max chips al het leven in geroepen – maar de analist is duidelijk overtuigd dat Apple nog aan de vervanger werkt. Al is de release volgens hem al een paar keer uitgesteld vanwege interne vertraging, veroorzaakt door vergelijkbare redenen als de Mac Pro.

iMac 2023?

De iMac Pro is duidelijk toe aan verandering, maar hoe zit het met de reguliere iMac? Het meest recente model – de 24-inch iMac – is alweer anderhalf jaar oud, met een release in april 2021. Al zijn we hier nog steeds dol op: het toestel heeft een kleurrijk ontwerp, evenals een M1-chip. Inmiddels zijn de meeste Macs al overgestapt op de M2-chip, dus de iMac kan niet achterblijven. Toch?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Gurman schrijft dat het allemaal net wat anders zit. Volgens hem heeft Apple nooit plannen gehad om de iMac een M2-chip te geven, waardoor dit toestel niet onderdeel wordt van Apple’s M2-assortiment. In plaats daarvan kijkt het bedrijf al verder vooruit. De eerstvolgende iMac zou namelijk een M3-chip krijgen. Deze processor is vooralsnog nergens te bekennen, dus Apple doelt op een release aan het eind van 2023 – op z’n vroegst.

Wil je op de hoogte worden gebracht wanneer Apple de nieuwe iMacs uitbrengt? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!