Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van
nieuws iMac iMac Pro 2022

‘Apple brengt 27-inch iMac Pro met mini-led in lente 2022 uit’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iMac Pro lente 2022


Lees verder na de advertentie

Volgens nieuwe geruchten komt de totaal vernieuwde 27-inch iMac Pro in de lente van 2022 uit, met mini-led-scherm én M1 Pro-chip.

iMac Pro 2022

Volgens nieuwe berichten van de Display Supply Chain Consultants (DSCC) op basis van informatie over schermleveringen, krijgt de iMac Pro dezelfde mini-led-techniek als de MacBook Pro 2021. Hierdoor krijgt het scherm een veel beter contrast en hogere helderheid dan z’n voorganger en z’n kleinere 24-inch broertje.

Ook komt ProMotion naar het scherm, met een maximale verversingssnelheid van 120 Hz. Hierdoor voelt alles wat je doet veel soepeler aan. Deze techniek kennen we al van de iPad Pro, MacBook Pro en iPhone 13 Pro (Max).

Dit zijn stuk voor stuk mobiele apparaten, die ProMotion ook gebruiken om de verversingssnelheid te verlagen waar het kan. Dit gebeurt bijvoorbeeld tijdens het kijken naar een film, of het lezen van een boek. Hierdoor blijft de accuduur lang, ondanks de hogere maximale verversingssnelheid. Omdat een desktop altijd aan de stroom hangt, is het nog de vraag of dit op de iMac Pro hetzelfde werkt, of dat er altijd 120 Hz wordt aangehouden.

iMac Pro specificaties


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

iMac Pro 2021

Volgens eerdere geruchten van Apple-leaker Dylandkt krijgt de iMac Pro dezelfde basisspecificaties als de nieuwe MacBook Pro: 16GB centraal geheugen, 512GB opslag en een M1 Pro-chip. Hiermee wordt hij flink sneller dan de 24-inch iMac, die het moet doen met een reguliere M1-chip.

Ook worden poorten verwacht die op het kleinere model ontbreken, zoals HDMI en een sd-kaartlezer. Daarnaast is er een poort voor bedraad internet, die net als op de 24-inch iMac geïntegreerd zal zijn in de voeding.

Hoewel al bekend was dat de iMac Pro in 2022 uitkomt, noemt de DSCC voor het eerst dat dit al in de lente zal zijn. De verwachting is dat Apple de iMac Pro tijdens zijn gebruikelijke lente-evenement aankondigt.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac