Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van
nieuws iMac iMac Pro 2022

‘iMac Pro 2022 wordt snelste Mac óóit door nieuwe chip’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iMac Pro 2022 chip


Lees verder na de advertentie

We wisten al dat de iMac Pro 2022 de nieuwe M1 Pro- en M1 Max-chips krijgt, maar nu blijkt dat er een variant komt met een nóg snellere chip.

iMac Pro 2022 chip: nóg snellere M1

Volgens bekende Apple-leaker Dylandkt werkt Apple aan een nieuwe variant van z’n M1-processor voor de nieuwe iMac Pro, die de huidige 27-inch iMac met Intel-chip gaat vervangen. Dit blijkt uit een stuk code van de nieuwste bèta van macOS Monterey.

Deze nieuwe variant van de M1 heeft maar liefst 12 cpu-cores. Waarschijnlijk is dit een combinatie van tien performance-cores voor het zware werk en twee zuinige efficiency-cores voor lichtere taken. Dit zijn twee meer performance-cores dan in de M1 Pro- en M1 Max-processors die we al kennen van de MacBook Pro 2021.

Hierdoor zal de iMac Pro nog krachtiger zijn dan z’n mobiele broertje. Dit is niet zo vreemd: de iMac hoeft geen rekening te houden met de accuduur, en mag dus meer energie verbruiken. Ook is er meer ruimte voor goede koeling.

M1 Max … Max?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Het is nog niet bekend of de 12-core cpu deel uitmaakt van een totaal nieuwe chip, of dat het een optie wordt voor de M1 Max. De kans is groot dat laatstgenoemde het geval is, gezien Apple je nu ook al de keuze geeft uit meerdere videochips bij de M1 Max (met 24 gpu-cores of 32 gpu-cores).

Met een potentiele superkrachtige chip met een 12-core cpu en 32-core gpu, en geen restricties door een accu of compacte koeling, lijkt de iMac Pro de allersnelste Mac tot nu toe te worden.

What’s next?

De titel ‘snelste Mac’ zal niet lang in handen van de iMac Pro blijven. De aankomende desktop van Apple, de Mac Pro, krijgt waarschijnlijk een speciale M1-chip met maar liefst 20 cpu-cores en 64 gpu-cores. Er gaan zelfs geruchten dat er een optie komt met 40 cpu-cores en 128 gpu-cores.

Deze krachtpatser komt naar verwachting pas aan het einde van 2022. De iMac Pro komt al eerder: dit zou al in het voorjaar kunnen zijn, tijdens het eerste Apple-event van het jaar. Lees er meer over in ons artikel: Apple-event voorjaar 2022: dit zijn onze verwachtingen.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Dylandkt