Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

HomePod ondersteunt geen multiroom-audio … voorlopig

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
HomePod


Lees verder na de advertentie

Gisteren maakte Apple bekend dat de HomePod na een korte vertraging eindelijk op 9 februari uitkomt. Oké, nog niet in Nederland, maar in de VS, het VK en Australië. Maar ook die landen krijgen nog niet de volledige functionaliteit van de slimme speaker. Een van de belangrijkste features blijft echter vooralsnog uitgeschakeld: HomePod multiroom-audio.

Geen HomePod multiroom-audio

Apple heeft het zelf tijdens de eerste presentatie aangekondigd als hoofdfunctie van de HomePod: als je meerdere HomePods hebt, kun je deze aan elkaar koppelen en overal dezelfde muziek afspelen. Net als Sonos dus, maar dan van Apple. In het persbericht van gisteren is Apple daar een beetje onduidelijk over, maar inmiddels is bekend dat de functies voor multiroom-audio in het begin niet werken met de HomePod. Ook kun je geen twee HomePods samenvoegen als stereopaar. Op de productpagina van de HomePod zegt Apple dat beide functies ‘later dit jaar’ worden uitgerold. Waarschijnlijk valt dit samen met de release van AirPlay 2 in een toekomstige iOS-update.

HomePod

Gewone AirPlay werkt

De gewone AirPlay werkt natuurlijk wel. Je kunt gemakkelijk muziek vanaf je iPhone, iPad of Mac naar de HomePod streamen. Met iTunes op de Mac kun je daarmee overigens al tegelijk op meerdere speakers muziek streamen. Voor andere muziekbronnen is er het programma Airfoil. We denken dat Apple de HomePod eerst had uitgesteld omdat het dacht AirPlay 2 binnen twee maanden af te krijgen, maar dat is blijkbaar niet gelukt.

Hoe erg is het?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Je kunt je afvragen hoe erg het is dat Apple’s HomePod nu zonder een van zijn belangrijkste functies gereleased wordt. Het is uiteraard een klein beetje gênant voor Apple, maar tegelijkertijd laat het weer zien hoe perfectionistisch Apple is. Ook is het waarschijnlijk dat de meeste mensen in het begin toch maar één HomePod kopen en hun audio-opstelling pas later uitbreiden met extra speakers. Dan is AirPlay 2 vast al klaar. En misschien krijgen wij in Nederland dan ook meteen het complete pakket met alle beloofde functies.