Terug naar HomePod ondersteunt geen multiroom-audio … voorlopig
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

HomePod ondersteunt geen multiroom-audio … voorlopig

Door Sven Lamers24 januari 2018 10:042 min. leestijd0

Gisteren maakte Apple bekend dat de HomePod na een korte vertraging eindelijk op 9 februari uitkomt. Oké, nog niet in Nederland, maar in de VS, het VK en Australië. Maar ook die landen krijgen nog niet de volledige functionaliteit van de slimme speaker. Een van de belangrijkste features blijft echter vooralsnog uitgeschakeld: HomePod multiroom-audio.

Geen HomePod multiroom-audio

Apple heeft het zelf tijdens de eerste presentatie aangekondigd als hoofdfunctie van de HomePod: als je meerdere HomePods hebt, kun je deze aan elkaar koppelen en overal dezelfde muziek afspelen. Net als Sonos dus, maar dan van Apple. In het persbericht van gisteren is Apple daar een beetje onduidelijk over, maar inmiddels is bekend dat de functies voor multiroom-audio in het begin niet werken met de HomePod. Ook kun je geen twee HomePods samenvoegen als stereopaar. Op de productpagina van de HomePod zegt Apple dat beide functies ‘later dit jaar’ worden uitgerold. Waarschijnlijk valt dit samen met de release van AirPlay 2 in een toekomstige iOS-update.

HomePod

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Gewone AirPlay werkt

De gewone AirPlay werkt natuurlijk wel. Je kunt gemakkelijk muziek vanaf je iPhone, iPad of Mac naar de HomePod streamen. Met iTunes op de Mac kun je daarmee overigens al tegelijk op meerdere speakers muziek streamen. Voor andere muziekbronnen is er het programma Airfoil. We denken dat Apple de HomePod eerst had uitgesteld omdat het dacht AirPlay 2 binnen twee maanden af te krijgen, maar dat is blijkbaar niet gelukt.

Hoe erg is het?

Je kunt je afvragen hoe erg het is dat Apple’s HomePod nu zonder een van zijn belangrijkste functies gereleased wordt. Het is uiteraard een klein beetje gênant voor Apple, maar tegelijkertijd laat het weer zien hoe perfectionistisch Apple is. Ook is het waarschijnlijk dat de meeste mensen in het begin toch maar één HomePod kopen en hun audio-opstelling pas later uitbreiden met extra speakers. Dan is AirPlay 2 vast al klaar. En misschien krijgen wij in Nederland dan ook meteen het complete pakket met alle beloofde functies.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar