Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws HomePod

Officieel: HomePod vanaf 9 februari verkrijgbaar

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
HomePod


Lees verder na de advertentie

En daar is-ie dan: Apple’s eerste product van 2018. HomePod ligt vanaf vrijdag 9 februari in de winkels en is vanaf aanstaande vrijdag te pre-orderen in een aantal Engelstalige landen.

HomePod

HomePod pre-order aanstaande vrijdag

Apple meldt in een persbericht dat HomePod
vanaf vrijdag te bestellen is in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië. Frankrijk en Duitsland volgen ergens dit voorjaar. Of en wanneer de speaker ook naar Nederland en België komt, is op dit moment nog niet duidelijk. In de Verenigde Staten gaat de speaker over de toonbank voor 349 dollar. Hij is er in twee kleuren: wit en spacegrijs.

Gewoonlijk is een speaker bedoeld om naar te luisteren. En als we insiders mogen geloven, weet HomePod met zijn 4-inch woofer en 7 tweeters inderdaad een prima bak herrie te genereren. Maar … in dit geval luister de speaker ook naar jóu! Het is de zoveelste belichaming van Apple’s virtuele assistent Siri, een je kunt de speaker dus vragen stellen of opdrachten geven. Heb je slimme apparaten in huis, dan kun je die aansturen via deze speaker.

SiriKit voor HomePod


kooptip

Apple heeft SiriKit uitgebracht, en dat betekent dat je via HomePod straks ook kunt communiceren met apps van derde partijen. Je kunt dus straks via HomePod een bericht versturen met WhatsApp, of een to-dolijstje aanmaken in Things.

Multi-room audio volgt nog

Apple kondigt ook alvast een update aan voor later dit jaar: dan behoort multiroom-audio tot de mogelijkheden. Staat HomePod in de keuken, dan kun je hem vragen om via de speakers in de huiskamer jazz af te spelen, of om alle kamers hetzelfde liedje te starten. En staan er meerder HomePods in één ruimte, dan creëren die samen stereo-geluid.

HomePod release later dan gedacht

https://youtu.be/1hw9skL-IXc

Apple presenteerde de slimme speaker al tijdens de WWDC vorig jaar. In december had HomePod in de winkels moeten liggen, maar die deadline werd dus niet gehaald. De afgelopen weken waren er al wel veel signalen die wezen op een een aanstaande release van HomePod. Zo werden er in de nieuwe iOS-bèta pictogrammen gevonden die allerlei HomePod-functies verklappen.

Om HomePod te kunnen gebruiken heb je een van de volgende toestellen nodig: een iPhone 5s of nieuwer, een iPad Pro, een iPad Air 1 of nieuwer, een iPad mini 2 of nieuwer of een zesde generatie iPod touch. Verder is iOS 11.2.5 nodig: die release wordt ergens de komende dagen verwacht.

Lees ook ons dossier over HomePod.