Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple werkt aan HomePod met groot display en Apple Intelligence’

Auteur: Ward Edema
0 reacties

Apple werkt volgens nieuwe geruchten aan een HomePod met een groot display en ondersteuning voor Apple Intelligence. Wordt dit dé concurrent voor de Google Nest Hub?

Lees verder na de advertentie

HomePod met Apple Intelligence

Er gaan al een tijdje geruchten rond over een nieuwe HomePod, maar nu heeft techblog MacRumors de beste aanwijzingen tot nu toe voor de vernieuwde slimme speaker. In een stukje code van Apple zijn namelijk verwijzingen gevonden naar de ‘HomeAccessory17,1’. Dit is waarschijnlijk de codenaam voor het apparaat, dat naast de andere HomePods (‘AudioAccessory’) komt te bestaan.

Volg het laatste nieuws rondom Apple’s aankomende producten:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

De ‘17,1’ in de naam is volgens MacRumors een verwijzing naar de chip die in de nieuwe HomePod terechtkomt. De aankomende iPhones hebben hetzelfde codegetal: ‘iPhone17,1’ tot en met ‘iPhone 17,5’. Die krijgen de supersnelle A18-chip met ondersteuning voor Apple Intelligence – en de nieuwe HomePod dus waarschijnlijk ook!

Groot display

De nieuwe HomePod krijgt waarschijnlijk een totaal ander design dan de huidige slimme speakers van Apple. Naar verwachting steekt er boven de speaker een groot scherm uit, met daarop een totaal nieuw besturingssysteem: homeOS. Dit gaat lijken op een soort mix van watchOS en iPadOS, met bedieningsmogelijkheden voor je slimme woning, muziek en streamingdiensten. En door de snelle A18-chip verwachten we ook veel AI-mogelijkheden met Siri, het herkennen van je dagelijkse patroon en meer.

Apple Intelligence

Daarmee wordt de nieuwe HomePod de eerste grote concurrent voor de Google Nest Hub. Dat is óók een slimme speaker met een geïntegreerd scherm, maar in tegenstelling tot de nieuwe HomePod zit hier een relatief trage chip in die geen AI-taken kan uitvoeren.

HomePod met display: releasedatum

Wat de prijs van de nieuwe HomePod is, en wat voor naam er aan gaat hangen, is nog niet bekend. Ook moeten we nog afwachten wanneer Apple het apparaat uit wil brengen, maar op dit moment lijkt een release in 2025 of misschien zelfs eind 2024 aannemelijk.