Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Alle iPhone 16-modellen ondersteunen Apple Intelligence’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
iPhone 16 Apple Intelligence

Alle modellen van de iPhone 16 krijgen ondersteuning voor Apple Intelligence. Dat blijkt uit een gelekt onderdeel van de nieuwe toestellen: hier gaat het om.

Lees verder na de advertentie

Apple Intelligence

Het is misschien wel Apple’s grootste aankondiging dit jaar: Apple Intelligence. Onder deze nieuwe term worden vallen tientallen handige AI-functies die later dit jaar worden toegevoegd aan iOS 18, iPadOS 18 en macOS Sequoia. Het helpt je met schrijven, maakt praten met Siri veel soepeler, geeft je de mogelijkheid om eindeloos emoji’s te maken met Genmoji en nog veel meer.

Blijf op de hoogte van het laatste iPhone 16-nieuws:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Er is alleen één nadeel: omdat veel Apple Intelligence-functies helemaal op de chip van je iPhone draaien, heb je een ontzettend krachtige chip nodig. Zó krachtig, dat op dit moment alleen de iPhone 15 Pro (Max) de nieuwe AI-functies krijgt. Maar later dit jaar komen daar nog vier iPhone-modellen bij!

Apple Intelligence op iPhone 16

Volgens nieuwe geruchten vanuit Apple’s chipfabrikant TSMC (via CTEE) krijgen álle iPhone 16-modellen een nieuwe A18-chip. Bij de iPhone 16 (Plus) zou het gaan om de ‘normale’ A18, die grotendeels gelijk is aan de A17 Pro uit de iPhone 15 Pro, en daarmee snel genoeg is voor Apple Intelligence. De iPhone 16 Pro (Max) krijgt een nóg snellere A18 Pro-chip.

iPhone 16 camera

De upgrade naar de A18-chips over de gehele linie zou betekenen dat de ‘normale’ iPhone-modellen voor het eerst 8 GB geheugen krijgen (in plaats van 6 GB). Waarschijnlijk is dit een cruciale factor voor het ondersteunen van Apple Intelligence – AI-functies vergen nou eenmaal meer geheugen.

iPhone 16 release

De iPhone 16 (Plus) en iPhone 16 Pro (Max) verschijnen allebei in september 2024. De release van Apple Intelligence is iets later – waarschijnlijk in oktober of november van dit jaar. In Europa moeten we langer wachten, omdat de functies aan Europese regelgeving moeten voldoen. Althans, dat is Apple’s uitleg. Waarschijnlijk zit het in de werkelijkheid nét iets anders. Lees er meer over in ons artikel: Grootste iOS 18-functies komen niet naar EU: wiens schuld is dat?.