Terug naar Deze MacBook Pro 2021-functie ontbreekt op het 14-inch model
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze MacBook Pro 2021-functie ontbreekt op het 14-inch model

Door Ward Edema22 oktober 2021 11:352 min. leestijd0

Beide maten van de MacBook Pro 2021 zijn te krijgen met exact dezelfde M1 Max-chip, maar er blijkt tóch een verschil te zijn: de High Power Mode.

High Power Mode MacBook Pro

MacBook Pro: High Power Mode

De afgelopen jaren zijn er meermaals verwijzingen gevonden naar een ‘High Power Mode’ in macOS. Dit begon al bij een bèta van macOS Catalina, toen er nog werd gesproken over een ‘Pro Mode’, en inmiddels is de functie in de laatste paar bèta’s van macOS Monterey opnieuw opgedoken. Nu heeft Apple tegenover MacRumors bevestigd dat de functie exclusief naar de 16-inch variant komt van de MacBook Pro 2021, mits deze een M1 Max-chip heeft.

De iPhone 13 nu tot €277 korting en 3 maanden gratis Apple TV+!

De iPhone 13 nu tot €277 korting en 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

‘High Power Mode’ is een modus waarbij de processorkracht volledig benut kan worden. Normaal gesproken is de Apple Silicon-processor in de MacBook zo afgesteld dat deze een stuk minder energie verbruikt op de accu, en dat hij niet zo heet wordt dat de ventilators te luid worden. Met deze modus omzeil je dat dus. Wat dat betreft is het eigenlijk het tegenovergestelde van de energiebesparingsmodus, die in macOS Monterey zal worden toegevoegd.

Waarom alleen 16-inch?

De reden dat alleen het 16-inch model de nieuwe modus krijgt, heeft Apple niet genoemd. Dit kan echter met een paar dingen te maken hebben. Zo heeft het 16-inch model waarschijnlijk meer ruimte om z’n hitte kwijt te kunnen dan het 14-inch model. Daardoor zou ook een processor op volle toeren nog te koelen zijn.

Ook heeft het 16-inch model een significant grotere voeding (140 watt vs. 96 watt). Dit is gedeeltelijk nodig voor het grotere scherm, maar dat verklaart niet het gat van 44 watt. Waarschijnlijk gebruikt het 16-inch model dit extra vermogen dan ook om de High Power Mode mogelijk te maken.

MacBook Pro 2021

De nieuwe MacBook Pro is vanaf 26 oktober verkrijgbaar. Je leest er alles over in ons aankondigingsartikel: MacBook Pro 2021: eindelijk alle problemen opgelost.

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!

Bron: MacRumors

De Apple iPhone 13 nu tot €10 korting per maand op unlimited data

De Apple iPhone 13 nu tot €10 korting per maand op unlimited data

• Smartpakker: €48 korting op je toestel
Maximaal voordeel als je thuis internet van KPN hebt

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar