Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze MacBook Pro 2021-functie ontbreekt op het 14-inch model

Auteur: Ward Edema
0 reacties
High Power Mode MacBook Pro


Lees verder na de advertentie

Beide maten van de MacBook Pro 2021 zijn te krijgen met exact dezelfde M1 Max-chip, maar er blijkt tóch een verschil te zijn: de High Power Mode.

MacBook Pro: High Power Mode

De afgelopen jaren zijn er meermaals verwijzingen gevonden naar een ‘High Power Mode’ in macOS. Dit begon al bij een bèta van macOS Catalina, toen er nog werd gesproken over een ‘Pro Mode’, en inmiddels is de functie in de laatste paar bèta’s van macOS Monterey opnieuw opgedoken. Nu heeft Apple tegenover MacRumors bevestigd dat de functie exclusief naar de 16-inch variant komt van de MacBook Pro 2021, mits deze een M1 Max-chip heeft.

‘High Power Mode’ is een modus waarbij de processorkracht volledig benut kan worden. Normaal gesproken is de Apple Silicon-processor in de MacBook zo afgesteld dat deze een stuk minder energie verbruikt op de accu, en dat hij niet zo heet wordt dat de ventilators te luid worden. Met deze modus omzeil je dat dus. Wat dat betreft is het eigenlijk het tegenovergestelde van de energiebesparingsmodus, die in macOS Monterey zal worden toegevoegd.

Waarom alleen 16-inch?

De reden dat alleen het 16-inch model de nieuwe modus krijgt, heeft Apple niet genoemd. Dit kan echter met een paar dingen te maken hebben. Zo heeft het 16-inch model waarschijnlijk meer ruimte om z’n hitte kwijt te kunnen dan het 14-inch model. Daardoor zou ook een processor op volle toeren nog te koelen zijn.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Ook heeft het 16-inch model een significant grotere voeding (140 watt vs. 96 watt). Dit is gedeeltelijk nodig voor het grotere scherm, maar dat verklaart niet het gat van 44 watt. Waarschijnlijk gebruikt het 16-inch model dit extra vermogen dan ook om de High Power Mode mogelijk te maken.

MacBook Pro 2021

De nieuwe MacBook Pro is vanaf 26 oktober verkrijgbaar. Je leest er alles over in ons aankondigingsartikel: MacBook Pro 2021: eindelijk alle problemen opgelost.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: MacRumors