Terug naar iOS 12: de 6 gaafste functies die naar je iPhone komen (video)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 12: de 6 gaafste functies die naar je iPhone komen (video)

Door Koen van Ekeren15 juni 2018 10:302 min. leestijd0

Tijdens WWDC 2018 onthulde Apple het nieuwe besturingssysteem voor de iPhone en iPad: iOS 12. De software zit vol met vernieuwingen om naar uit te kijken. Wil je weten welke belangrijke nieuwe functies iOS 12 heeft? Je ziet het in onderstaande iOS 12-video.

iOS 12 video

In de iOS 12-video bespreken we onder meer de Memoji. Dit is een aangepaste Animoji, waarbij jij zelf het uiterlijk bepaalt. Dankzij de vele bewerkingsopties – je kiest bijvoorbeeld de gezichtsvorm, haarstijl, neus en wenkbrauwen – maak je een Memoji die sprekend op jou lijkt. Voor de functie heb je wel een iPhone X nodig, of een van de aankomende iPhone 2018-modellen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Verder zie je dat Apple het besturingssysteem verrijkt met functies die onze iPhone minder verslavend maken. De belangrijkste verschuilen zich in Schermtijd, waarmee je onder andere bepaalt hoe vaak je je iPhone per dag mag gebruiken. Meer weten over de belangrijke iOS 12 functie? Lees het artikel Schermtijd: zo helpt Apple je afkicken van je iPhone.

Een handig hulpmiddel is ook het vernieuwde Niet storen (Lees ook: Zo werkt het sterk verbeterde Niet Storen in iOS 12), evenals de notificaties. Blijft een app je maar storen, kun je direct vanuit de melding de notificaties uitschakelen. Bovendien zijn ze gegroepeerd, waardoor een reeks appjes met één simpele tik van je scherm verdwijnt.

iOS 12

Siri Shortcuts

Wat we niet in de iOS 12 video bespreken is het nieuwe Siri Shortcuts. De app bevindt zich nog niet in de ontwikkelaarsbèta, dus we laten in een latere video zien hoe de functie werkt. Siri Shortcuts is een automatisering-app, vergelijkbaar met Workflow. Met Shortcuts stel je sneltoetsen in om je iPhone stap voor stap bepaalde acties uit te laten voeren. Zo maak je bijvoorbeeld een snelkoppeling met het commando ‘Naar huis’. Zeg je dit tegen Siri, krijg je de route, ontvangt je partner een bericht dat je onderweg bent en activeert je iPhone alvast je slimme thermostaat.

iOS 12, wanneer beschikbaar?

Naar verwachting is iOS 12 medio september voor iedereen te downloaden. Als dit je te lang duurt, kun je de software alvast uitproberen door een publieke bèta te installeren. Waarschijnlijk komt deze eind juni uit.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar