Terug naar Terug in de tijd met Google Street View op je iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Terug in de tijd met Google Street View op je iPhone

Door Maurice Snijders26 mei 2022 15:002 min. leestijd0

Street View bestaat 15 jaar en om dat te vieren voegt Google een nieuwe feature toe aan de Google Maps-app op je iPhone. Daarmee ga je als het ware terug in de tijd. Google noemt de feature ‘historical imagery’.

google street view

Street View

Binnenkort wordt het mogelijk om op je iPhone oude Street View-foto’s van een bepaalde plek te bekijken. Je ziet dan foto’s die misschien al in 2007 zijn geplaatst. Er wordt een knop aan de Google Maps-app toegevoegd waarmee je direct kunt wisselen tussen de beschikbare foto’s van eerdere jaren. Zo zie je in een oogopslag hoe een plek de afgelopen jaren is veranderd. In het voorbeeld hierboven zie je het ontstaan van het gebouw ‘The Vessel’ in New York.

Historical imagery

Hoewel je met de feature beelden uit 2007 kunt bekijken, moet je er wel rekening mee houden dat Street View toen nog niet overal beschikbaar was. Daardoor is het mogelijk dat je op bekende plekken wel zover terug kunt, maar in je eigen straat niet. Overigens is ‘historical imagery’ al sinds 2014 beschikbaar in de desktop-versie van Google Maps, maar komt nu voor het eerst naar de iPhone. De feature wordt momenteel uitgerold, dus het kan nog even duren voordat je hem daadwerkelijk kunt gebruiken.

Een nieuwe camera

nieuwe street view camera

Google heeft tevens een nieuwe, kleinere Street View-camera aangekondigd. Daarmee moet het mogelijk worden ook op moeilijk bereikbare plekken beelden te maken in hoge resolutie. De camera weegt nog geen zeven kilogram en is niet groter dan een gemiddelde kat. De nieuwe camera is bovendien modulair. Daardoor kan Google componenten zoals lidar (laserscanners) toevoegen voor beelden met nog meer nuttige details zoals rijstrookmarkeringen. De camera zal volgend jaar in gebruik worden genomen.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Ter ere van het 15-jarige jubileum van Street View heeft het oranje Pegman-mannetje op maps.google.com momenteel ballonnen vast en een hoedje op, en kun je de herkenbare camera-auto gebruiken als pictogram tijdens het navigeren.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 15
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar