Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Google Maps gaat je waarschuwen voor flitspalen

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
Google Maps flitsers


Lees verder na de advertentie

Het wordt steeds fijner om de weg op te gaan met de Kaarten-app van Apple, maar Google Maps loopt nog steeds voor als het om navigatie gaat. De app is completer en biedt veel meer functies – en dat wordt alleen maar meer. Op een aantal locaties laat Google Maps flitspalen zien en geeft het de maximumsnelheid weer.

Google Maps flitspalen

Daarmee integreert het bedrijf de populaire functies van Waze (dat Google 5,5 jaar geleden overnam) eindelijk in Google Maps. Helaas zijn ze nog niet beschikbaar in Nederland; eerst rolt Google ze uit in het Verenigd Koninkrijk, de VS, Rusland, Brazilië, Mexico, Canada, India, Australië, Denemarken en Australië.

De functie met de flitspalen werd voor eerst ontdekt door Android Police. Op de kaart geeft Google Maps weer waar de snelheidscontroles zich bevinden. Nader je zo’n controle, speelt de app een audiowaarschuwing af. Snelheidsduivels zullen er maar al te blij mee zijn.

Google Maps flitspalen

Google Maps maximumsnelheid


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Maar Google helpt je straks ook om binnen de snelheidslimieten te blijven. Linksonder in het scherm geeft de app aan welke maximale snelheid is toegestaan. In Nederland zien we het pictogram nog niet, maar omdat Waze al over de gegevens beschikt, verwachten we dat het niet heel lang uitblijft.

Google Maps maximumsnelheid

Eerder kwam Google al met een golf aan vernieuwingen die het reizen aangenamer maken. Zo laat het in sommige delen van Nederland (waaronder Amsterdam, Rotterdam en Den Haag) in realtime de locatie van de trein of bus zien. Ook is er een integratie met Spotify en Apple Music.