Terug naar Google Maps gaat je waarschuwen voor flitspalen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Google Maps gaat je waarschuwen voor flitspalen

Door Koen van Ekeren21 januari 2019 12:012 min. leestijd1

Het wordt steeds fijner om de weg op te gaan met de Kaarten-app van Apple, maar Google Maps loopt nog steeds voor als het om navigatie gaat. De app is completer en biedt veel meer functies – en dat wordt alleen maar meer. Op een aantal locaties laat Google Maps flitspalen zien en geeft het de maximumsnelheid weer.

Google Maps flitspalen

Google Maps flitspalen

Daarmee integreert het bedrijf de populaire functies van Waze (dat Google 5,5 jaar geleden overnam) eindelijk in Google Maps. Helaas zijn ze nog niet beschikbaar in Nederland; eerst rolt Google ze uit in het Verenigd Koninkrijk, de VS, Rusland, Brazilië, Mexico, Canada, India, Australië, Denemarken en Australië.

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

BLACK FRIDAY: De iPhone 14 nu tot €348 korting!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• 6 maanden Apple Music

De functie met de flitspalen werd voor eerst ontdekt door Android Police. Op de kaart geeft Google Maps weer waar de snelheidscontroles zich bevinden. Nader je zo’n controle, speelt de app een audiowaarschuwing af. Snelheidsduivels zullen er maar al te blij mee zijn.

Google Maps flitspalen

Google Maps maximumsnelheid

Maar Google helpt je straks ook om binnen de snelheidslimieten te blijven. Linksonder in het scherm geeft de app aan welke maximale snelheid is toegestaan. In Nederland zien we het pictogram nog niet, maar omdat Waze al over de gegevens beschikt, verwachten we dat het niet heel lang uitblijft.

Google Maps maximumsnelheid

Eerder kwam Google al met een golf aan vernieuwingen die het reizen aangenamer maken. Zo laat het in sommige delen van Nederland (waaronder Amsterdam, Rotterdam en Den Haag) in realtime de locatie van de trein of bus zien. Ook is er een integratie met Spotify en Apple Music.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
d lulofs
Lezer
d lulofs

Ook de de nabestaanden van en gehandicapten t.g.v. de verkeersongelukken zullen jullie eeuwig dankbaar zijn. Want sneheidsbegrenzing, wat een onzin. nietwaar.