Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iTip: Zoomen met één vinger in Apple Kaarten en Google Maps

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple Kaarten inzoomen


Lees verder na de advertentie

Wanneer je al wandelend met Apple Kaarten navigeert, heb je je iPhone waarschijnlijk vast met één hand. Als je wilt in- en uitzoomen pak je je andere hand erbij, maar dat hoeft niet. Apple kaarten beschikt namelijk over een handige zoomfunctie.

Apple Kaarten inzoomen

Apple Kaarten inzoomen

Hoe je in Apple Kaarten inzoomt, weet je waarschijnlijk al. Dat kan met een knijpbeweging, of door twee keer snel achter elkaar met één vinger te tikken. Uitzoomen doe je echter met een knijpbeweging en bij een knijpbeweging heb je altijd beide handen nodig.

Sinds iOS 11 kan het in- en uitzoomen echter ook op een andere, handigere manier. Dubbeltik met je vinger op de kaart en houd bij de tweede tik je vinger op het scherm. Veeg die vinger nu omhoog of omlaag om in of uit te zoomen. Dat is superhandig als je de iPhone in een hand hebt en de andere niet vrij hebt.

Zoomen in Google Maps


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Dit trucje werkt ook in Google Maps, waar je al langere tijd op een gelijke manier in- of uitzoomt. Ook hier tik je twee keer achter elkaar met één vinger op het scherm, waarbij je bij de tweede tik een sleepbeweging naar boven of onderen maakt.