Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘Apple werkt aan goedkopere Apple Vision’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Persoon die een Apple Vision Pro draagt


Lees verder na de advertentie

Precies een week geleden tijdens de WWDC onthulde Apple de Apple Vision Pro – en het bijbehorende prijskaartje van maar liefst € 3500. Hoewel de headset pas volgend jaar in de winkels ligt, is nu al duidelijk dat Apple werkt aan een meer betaalbare variant die over enkele jaren moet verschijnen.

Goedkopere Apple Vision

Apple-kenner Mark German claimt dat Apple van plan is om een goedkopere Vision Pro uit te brengen. Die gaat dan volgens hem waarschijnlijk gewoon ‘Apple Vision’ heten, of ‘Apple Vision One’ – wij hopen trrouwens stiekem op Apple Vision Air. Om de Apple Vision Pro prijs te drukken, moet er wel het een en ander veranderen aan het apparaat. Hoe moet Apple beknibbelen? Gurman heeft daarover wel wat ideeën en denkt dat de headset daarmee honderden dollars goedkoper kan worden.

Hoe drukt Apple de prijs?

De duurste onderdelen van de huidige Vision Pro zijn de M2- en R1-chips, de twee 4K micro-LED-displays, en de camera- en sensorhardware. Om kosten te besparen, zou Apple kunnen kiezen voor kwalitatief minder goede schermen, een mindere processor en een kleiner aantal camera’s en sensoren. Een andere optie is het verwijderen van de spatial audio-speakers uit de headset – consumenten kunnen dan hun eigen oortjes gebruiken, bijvoorbeeld de AirPods Pro.


kooptip

Er zijn ook zaken waarop Apple zeker niet zal besparen, zegt Gurman: ‘Het externe scherm, EyeSight genaamd, dat de ogen van de drager laat zien, en het oog- en handvolgsysteem zijn net zo belangrijk voor de Apple Vision als een touchscreen voor een iPhone. Ik denk dat een goedkoper model deze functies behoudt.’

De goedkopere Apple Vision zou in 2025 in de winkels moeten liggen. Tegen die tijd verschijnt er waarschijnlijk ook weer een nieuwe versie van de Apple Vision Pro, met een snellere processor aan boord voor nog betere prestaties.

Apple Vision Pro vorige week onthuld

De Apple Vision Pro is een ‘ruimtelijke computer’ die digitale content naadloos combineert met de échte wereld. Vision Pro biedt een oneindig canvas voor apps, een driedimensionale gebruikersinterface. Je bedient hem met je handen, je ogen en je stem. Het apparaat heeft een ultra-hoge resolutie display, een uniek dual-chip ontwerp en draait op het visionOS-besturingssysteem. Wil je meer weten, lees dan ons dossier:

Bron: Bloomberg