Terug naar ‘Apple werkt aan goedkopere Apple Vision’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple werkt aan goedkopere Apple Vision’

Door Laura Grootaarts12 juni 2023 08:572 min. leestijd0

Precies een week geleden tijdens de WWDC onthulde Apple de Apple Vision Pro – en het bijbehorende prijskaartje van maar liefst € 3500. Hoewel de headset pas volgend jaar in de winkels ligt, is nu al duidelijk dat Apple werkt aan een meer betaalbare variant die over enkele jaren moet verschijnen.

Persoon die een Apple Vision Pro draagt

Goedkopere Apple Vision

Apple-kenner Mark German claimt dat Apple van plan is om een goedkopere Vision Pro uit te brengen. Die gaat dan volgens hem waarschijnlijk gewoon ‘Apple Vision’ heten, of ‘Apple Vision One’ – wij hopen trrouwens stiekem op Apple Vision Air. Om de Apple Vision Pro prijs te drukken, moet er wel het een en ander veranderen aan het apparaat. Hoe moet Apple beknibbelen? Gurman heeft daarover wel wat ideeën en denkt dat de headset daarmee honderden dollars goedkoper kan worden.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Hoe drukt Apple de prijs?

De duurste onderdelen van de huidige Vision Pro zijn de M2- en R1-chips, de twee 4K micro-LED-displays, en de camera- en sensorhardware. Om kosten te besparen, zou Apple kunnen kiezen voor kwalitatief minder goede schermen, een mindere processor en een kleiner aantal camera’s en sensoren. Een andere optie is het verwijderen van de spatial audio-speakers uit de headset – consumenten kunnen dan hun eigen oortjes gebruiken, bijvoorbeeld de AirPods Pro.

Er zijn ook zaken waarop Apple zeker niet zal besparen, zegt Gurman: ‘Het externe scherm, EyeSight genaamd, dat de ogen van de drager laat zien, en het oog- en handvolgsysteem zijn net zo belangrijk voor de Apple Vision als een touchscreen voor een iPhone. Ik denk dat een goedkoper model deze functies behoudt.’

De goedkopere Apple Vision zou in 2025 in de winkels moeten liggen. Tegen die tijd verschijnt er waarschijnlijk ook weer een nieuwe versie van de Apple Vision Pro, met een snellere processor aan boord voor nog betere prestaties.

Apple Vision Pro vorige week onthuld

De Apple Vision Pro is een ‘ruimtelijke computer’ die digitale content naadloos combineert met de échte wereld. Vision Pro biedt een oneindig canvas voor apps, een driedimensionale gebruikersinterface. Je bedient hem met je handen, je ogen en je stem. Het apparaat heeft een ultra-hoge resolutie display, een uniek dual-chip ontwerp en draait op het visionOS-besturingssysteem. Wil je meer weten, lees dan ons dossier:

Meer weten over Apple Vision Pro?
Bekijk dit dossier

Bron: Bloomberg

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar