Terug naar Zo bedien je de Apple Vision Pro
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zo bedien je de Apple Vision Pro

Door Ward Edema9 juni 2023 10:233 min. leestijd0

De bediening van de Apple Vision Pro gaat volledig met je handen en ogen. Maar hoe werkt dat precies? Dat heeft Apple nu toegelicht.

Apple Vision Pro gestures

Apple Vision Pro bediening

Met de Apple Vision Pro start het tijdperk van ‘spatial computing’ – oftewel, computeren in de ruimte. En hoewel we nu maar al te gewend zijn geraakt aan muizen, trackpads en touchscreens, werkt spatial computing totaal anders.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

De bediening van de Apple Vision Pro werkt namelijk gewoon met je handen en ogen. Kijk naar een knop, en knijp met je wijsvinger en duim om de knop in te drukken. Maar er zijn nog veel meer gebaren die Apple nu heeft toegelicht.

Apple Vision Pro gebaren

Het gaat om vijf andere gebaren waarmee je de interface van visionOS, het besturingssysteem van de Apple Vision Pro, bedient. Dit zijn ze:

 • Dubbelknijpen
  In sommige gevallen is één keer knijpen niet genoeg. Denk bijvoorbeeld aan een bestand dat je zowel kunt selecteren (één keer knijpen) als kunt openen (dubbelknijpen).
 • Knijpen en vasthouden
  Door het knijpen met je vingers even vol te houden, krijg je toegang tot extra functies zoals het selecteren van tekst.
 • Knijpen en slepen
  Om te scrollen door een webpagina, te swipen door je foto’s of dingen te verslepen beweeg je terwijl je met je vingers knijpt naar de gewenste richting.
 • Zoomen
  Op de iPhone zoom je in door je vingers uit elkaar te bewegen, op de Apple Vision Pro doe je dit door met twee handen te knijpen en ze uit elkaar te bewegen.
 • Draaien
  Het laatste gebaar is draaien: knijp met beide handen, en maak een draaibeweging alsof je een klein stuurwiel draait. Hiermee kantel je bijvoorbeeld een foto, of draai je een object.

Apple Vision Pro bediening

Bij al deze gebaren geldt: eerst moet je kijken naar het menu of object waar je mee wilt werken, en daarna maak je de beweging met je handen.

Meer over de Apple Vision Pro

De Apple Vision Pro ligt vanaf begin 2024 in de Amerikaanse winkels – later in het jaar volgt ook de Europese markt. Genoeg tijd om je helemaal in te lezen dus! Werp een blik op onze andere artikelen over de Apple Vision Pro:

En wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes rondom Apple’s eerste headset? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors

 

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar