Terug naar Niet schrikken, dit is de prijs van de Apple Vision Pro
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Niet schrikken, dit is de prijs van de Apple Vision Pro

Door Koen van Ekeren6 juni 2023 09:282 min. leestijd0

Apple heeft dinsdag de Apple Vision Pro geïntroduceerd, een gloednieuwe VR-headset. Na het bekijken van de demo wil je deze futuristsche bril hebben. Maar of je er na het zien van de Apple Vision Pro prijs nog steeds zo over denkt?

Apple Vision Pro

Prijs Apple Vision Pro

De prijs van de Apple Vision Pro begint bij 3499 (!) dollar. Aangezien Apple het heeft over een startprijs, zijn er waarschijnlijk meerdere opslagopties en kan de prijs nog hoger uitvallen.

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

De Nederlandse prijs is op dit moment nog niet bekend. In euro’s is het bedrag altijd wat hoger, want er komt nog belasting bovenop. We verwachten dat de Apple Vision Pro een prijs krijgt van boven de 4000 euro.

Daarmee is de VR-headset van Apple aanzienlijk duurder dan de headsets van concurrent Meta. Het bedrijf kondigde onlangs de Meta Quest 3 aan, en die is een stuk aantrekkelijker geprijsd. De startprijs van de Quest 3 is 499,99 dollar.

Waarom zo duur?

EyeSight

De Apple Vision Pro is bijzonder high-end. Hij heeft twaalf camera’s, vier dieptesensoren, een LiDAR-sensor en zes microfoons. Bedienen met controllers hoeft niet, want het apparaat heeft oog- en handtracking. Ook kijk je door een verbluffend scherp display met ruim 23 miljoen pixels.

Tijd om 3499 dollar bij elkaar te sparen is er, want de headset wordt nog niet dit jaar gelanceerd. Apple is van plan om de Apple Vision Pro begin 2024 op de markt te brengen. Bij de lancering is het apparaat eerst alleen beschikbaar in de Verenigde Staten. Later in het jaar komt het naar andere landen.

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar