Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Goedkoopste Netflix-abonnement verdwijnt: dit wordt de vervanger

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Goedkoopste Netflix-abonnement

Het goedkoopste Netflix-abonnement, Netflix Basic, gaat verdwijnen. En met de vervanging zal niet iedereen blij zijn!

Lees verder na de advertentie

Goedkoopste Netflix-abonnement verdwijnt

Netflix wordt al jaren steeds minder aantrekkelijk: de prijzen nemen toe, de content wordt er niet beter op, en concurrenten zoals HBO Max en Disney+ hebben doorgaans meer kwaliteit voor minder. En nu voert Netflix wéér een verandering door waar mensen niet blij van gaan worden.

Blijf op de hoogte van het laatste streaming-nieuws:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Het goedkoopste abonnement, Netflix Basic, gaat namelijk verdwijnen. In de VS wordt de wijziging al binnen een paar weken doorgevoerd, en ongetwijfeld zullen Nederland en België uiteindelijk ook volgen. De vervanging? Een nieuw abonnement met reclames. Daarbij wordt je tijdens het kijken ongeveer 5 minuten per uur gestoord door advertenties.

Ook voordelen

Nu zitten de meeste mensen niet te wachten op reclames, maar het nieuwe abonnement heeft ook voordelen. De beeldkwaliteit is beter dan bij Netflix Basic: je gaat van 720p naar 1080p. Ook is de prijs lager. Wat de exacte prijs in Nederland wordt is nog niet bekend, maar naar verwachting is het € 5,99 per maand – € 3 minder dan het ‘oude’ Netflix Basic.

Wil je écht geen reclame? Dan moet je straks upgraden naar een duurder abonnement. Netflix Standaard en Netflix Premium blijven allebei bestaan voor respectievelijk € 13,99 en € 18,99 per maand. Wat de exacte verschillen zijn tussen de abonnementen, lees je in ons artikel: Welk Netflix-abonnement moet ik nemen? Dit zijn de verschillen.

Nog even niet

Voorlopig kun je nog even genieten van je advertentieloze Netflix Basic-abonnement. Naar verwachting wordt de wijziging hier pas over een paar maanden ingevoerd – als het niet later is dan dat. Oftewel: je kunt deze regenachtige zomerdagen nog gewoon bingewatchen zoals vanouds.