Terug naar Dit betekenen de gele lijntjes in de Weer-app op je iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit betekenen de gele lijntjes in de Weer-app op je iPhone

Door Ward Edema22 april 2022 15:412 min. leestijd0

De Weer-app op de iPhone heeft gele lijntjes naast de weersvoorspelling staan – maar wat betekenen ze? Wij leggen het voor je uit.

Gele lijntjes weer-app

Komende 10 dagen

Open je de Weer-app, dan zie je direct onder de uurlijkse verwachting een kader met de weersvoorspelling voor de komende 10 dagen. Je ziet er de dag, condities en minimum- en maximumtemperaturen naast elkaar staan.

Zo zie je op de bovenstaande schermafbeelding dat het op zaterdag minimaal 9ºC is, en maximaal 19ºC. Tussen die temperaturen staat een balk, met daarin een ingekleurd geel lijntje. Maar wat betekent dat nou?

Balkjes in de Weer-app

Eigenlijk moet je het als twee losse delen zien. Laten we beginnen met de balk, die wat donkerder van kleur is (als je goed kijkt). We pakken hiervoor het gehele overzicht van de 10 dagen erbij.

Gele lijntjes Weer iPhone

We zien dat het in deze 10 dagen maximaal 19º wordt (op de eerste zaterdag) en minimaal 3º (op de zondag de week erna). De balk tussen de temperaturen stelt dit minimum en maximum van de komende tien dagen voor. De linkerkant ervan staat dus in dit geval voor 3º, en de rechterkant staat voor 19º. Hij is bij alle dagen gelijk, en dus even lang.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Gele lijntjes Weer-app

De gekleurde lijntjes in de balk passen dan weer bij het minimum en maximum van die specifieke dag. Zo zien we dat bij ‘Vandaag’ het lijntje ergens in het midden valt. Dit komt omdat het minimaal 8º wordt (dus hoger dan 3º), en maximaal 17º (dus lager dan 19º).

Gele lijnen Weer-app

Kijken we naar de eerste zaterdag, dan zie je dat de lijn juist aan de rechterkant uitvalt. Dit komt omdat met 19º het maximum van de tien dagen wordt bereikt, terwijl het minimum een stuk hoger is dan het minimum van tien dagen (3º).

Zijn de lijntjes bij jou niet geel, maar heb je blauwe lijntjes of oranje lijntjes? Dat kan kloppen! Dit heeft te maken met de temperaturen. Hoe kouder, hoe blauwer, hoe warmer, hoe roder.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 15
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar