Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Dit betekenen de gele lijntjes in de Weer-app op je iPhone

Auteur: Ward Edema
1 reacties
Gele lijntjes weer-app


Lees verder na de advertentie

De Weer-app op de iPhone heeft gele lijntjes naast de weersvoorspelling staan – maar wat betekenen ze? Wij leggen het voor je uit.

Gele lijntjes weer-app

Komende 10 dagen

Open je de Weer-app, dan zie je direct onder de uurlijkse verwachting een kader met de weersvoorspelling voor de komende 10 dagen. Je ziet er de dag, condities en minimum- en maximumtemperaturen naast elkaar staan.

Zo zie je op de bovenstaande schermafbeelding dat het op zaterdag minimaal 9ºC is, en maximaal 19ºC. Tussen die temperaturen staat een balk, met daarin een ingekleurd geel lijntje. Maar wat betekent dat nou?

Balkjes in de Weer-app


kooptip

Eigenlijk moet je het als twee losse delen zien. Laten we beginnen met de balk, die wat donkerder van kleur is (als je goed kijkt). We pakken hiervoor het gehele overzicht van de 10 dagen erbij.

Gele lijntjes Weer iPhone

We zien dat het in deze 10 dagen maximaal 19º wordt (op de eerste zaterdag) en minimaal 3º (op de zondag de week erna). De balk tussen de temperaturen stelt dit minimum en maximum van de komende tien dagen voor. De linkerkant ervan staat dus in dit geval voor 3º, en de rechterkant staat voor 19º. Hij is bij alle dagen gelijk, en dus even lang.

kooptip

Gele lijntjes Weer-app

De gekleurde lijntjes in de balk passen dan weer bij het minimum en maximum van die specifieke dag. Zo zien we dat bij ‘Vandaag’ het lijntje ergens in het midden valt. Dit komt omdat het minimaal 8º wordt (dus hoger dan 3º), en maximaal 17º (dus lager dan 19º).

Gele lijnen Weer-app

Kijken we naar de eerste zaterdag, dan zie je dat de lijn juist aan de rechterkant uitvalt. Dit komt omdat met 19º het maximum van de tien dagen wordt bereikt, terwijl het minimum een stuk hoger is dan het minimum van tien dagen (3º).

Zijn de lijntjes bij jou niet geel, maar heb je blauwe lijntjes of oranje lijntjes? Dat kan kloppen! Dit heeft te maken met de temperaturen. Hoe kouder, hoe blauwer, hoe warmer, hoe roder.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!