Terug naar Deze 9 geheime functies van iOS 11 kende je waarschijnlijk nog niet
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze 9 geheime functies van iOS 11 kende je waarschijnlijk nog niet

Door Koen van Ekeren14 februari 2018 13:463 min. leestijd0

Er zijn nog veel leuke nieuwe en geheime functies die je op je iPhone en iPad kunt ontdekken. In iCreate 95 hebben we ze allemaal voor je verzameld en leggen we 81(!) geheime functies van iOS 11 bloot. Een greep daarvan zetten we in dit artikel op een rij.

9 geheime functies van iOS 11

iOS 11 zit boordevol ‘geheime’ vernieuwingen. Nooit kondigde Apple ze aan, terwijl ze vaak bijzonder functioneel zijn.

1. Donkere modus

geheime functies van iOS 11

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

In iOS zit een functie verstopt die sterk lijkt op een donkere modus. Ga naar ‘Instellingen>Toegankelijkheid>Aangepaste weergave>Keer kleuren om’ en schakel de optie ‘Slim omgekeerd’ in.

2. Vertalen met Siri

Ben je in China en wil je weten hoe je ‘goedemorgen’ zegt in het Chinees? Vraag het aan Siri, want de spraakassistent is op de Chinese, Duitse, Franse, Italiaanse en Spaanse les geweest. Op dit moment moet je de vraag nog wel in het Engels stellen, aan de Amerikaanse Siri. De taal van Siri stel je in via ‘Instellingen>Siri en zoeken’.

3. Overzicht in Apple’s Kaarten

Apple Kaarten overzicht

Nadat je op ‘Start’ hebt getikt om de navigatie te starten, verschijnt bovenin de tekst ‘Tik voor overzicht’. Kaarten laat dan tijdens de reis het grotere geheel zien. Dat is handig als je bekend bent met de route, maar je graag de reisduur in de gaten houdt.

4. Live Photo naar Android

Voorheen kon je een Live Photo met Berichten niet versturen naar een Android-gebruiker; de foto werd dan verzonden als JPG. Nu kun je hem wél delen met je Android-vrienden – tenminste, als je het stuiter- of herhaaleffect toepast. Hij of zij ontvangt je animatie dan als MP4.

5. Waterpas

Een nieuwe functie maakt het gemakkelijker om van bovenaf te fotograferen Ga naar ‘Instellingen>Camera’ en activeer de schakelaar achter ‘Raster’. Houd je iPhone nu recht boven het onderwerp: er verschijnt een wit plusje in het midden. Wanneer deze gelijk staat met het gele plusje, is de foto mooi recht.

6. Reader-weegave

Met de Reader-weergave leest een webartikel erg rustig. Ben je liefhebber van de functie? Activeer hem dan automatisch. Open een artikel, leg je vinger op de drie horizontale strepen in de adresbalk en kies of je de functie automatisch wilt inschakelen bij alle websites, of alleen bij de betreffende website.

7. Apps verversen

Om data te besparen, is er een mogelijkheid om de instellingen voor het verversen van apps op de achtergrond aan te passen. Open ‘Instellingen>Algemeen’, tik tweemaal op ‘Ververs op achtergrond’ en kies bijvoorbeeld voor ‘Wifi’.

8. Inhoud melding verbergen

iPhone melding uitzetten

Wanneer je vergrendelde iPhone een melding ontvangt, is de inhoud van de melding al te zien. Via ‘Instellingen>Berichtgeving>Toon voorvertoning’ voorkom je dit. Je ziet dan alleen van welke app je een melding hebt ontvangen.

9. Schermhelderheid niet automatisch

In iOS 11 wordt de helderheid van het scherm automatisch aangepast en het lijkt alsof je dit niet anders in kunt stellen. De optie is echter verplaatst. Open ‘Instellingen>Algemeen>Toegankelijkheid>Aangepaste weergave’ en schakel ‘Pas automatisch aan’ uit.

Wil je ook de 72 andere tips en trucs kennen van iOS 11, zodat je meer uit je iPhone en iPad haalt? Haal dan snel iCreate 95 in huis!

iCreate 95
iCreate 95
iOS 11: 81 geheime functies
De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar