Terug naar Helaas: tóch geen iPhone 15 Ultra op komst (maar dit wel)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Helaas: tóch geen iPhone 15 Ultra op komst (maar dit wel)

Door Koen van Ekeren7 februari 2023 09:482 min. leestijd3

Er werd al volop over gespeculeerd: de komst van een iPhone 15 Ultra. Het toestel zou hét paradepaardje worden van de nieuwe iPhone line-up uit 2023. Maar de Ultra-telefoon van Apple lijkt er niet te komen. Nog niet.

iPhone 15 Ultra design

Toch geen iPhone 15 Ultra

De betrouwbare Apple-analist Mark Gurman van Bloomberg meldde eerder dat Apple meer onderscheid wil maken tussen de Pro en de Pro Max. Dat leidde tot speculaties dat het bedrijf kiest voor een nieuw topmerk: de iPhone Ultra. De toevoeging ‘Ultra’ gebruikte Apple al voor zijn robuuste smartwatch en zijn krachtigste Mac-processor.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Nu heeft Gurman nieuwe informatie. Apple heeft inderdaad plannen voor een iPhone Ultra, maar die komt nog niet dit jaar. Een iPhone 15 Ultra hoeven we dus niet te verwachten. De tech-gigant uit Cupertino mikt op een release in 2024, dus mogelijk is de Ultra onderdeel van de iPhone 16 line-up.

Functies iPhone 16 Ultra

Samsung omarmt deze benaming al jaren bij zijn flagship telefoons, zoals de nieuwste Galaxy S23 Ultra. Dit model heeft meer camera’s, een groter scherm, ondersteuning van de stylus pen, extra geheugen en een ander, vierkanter ontwerp.

iPhone Ultra design

Het is niet duidelijk waarmee de eerste iPhone Ultra zich van de Pro-modellen onderscheidt. Gurman speculeert dat het waarschijnlijk gaat om een betere camera, snellere chip en een nog groter scherm. Mogelijk is het ook de eerste iPhone zonder oplaadpoort: alleen draadloos opladen is dan mogelijk.

iPhone 15 Pro (Max)

Maar eerst kijken we uit naar de high-end iPhones van 2023 en daarover is al meer bekend. De iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max worden de paradepaardjes van dit jaar. Een belangrijke vernieuwing is de toevoeging van een periscoopcamera, waarmee de iPhone geweldig kan zoomen. Er gaan geruchten dat alleen het grootste model deze vernieuwing krijgt: de iPhone 15 Pro Max.

Apple verandert ook iets aan het ontwerp: de zijkanten zouden bijvoorbeeld afbuigen en van titanium zijn. Ook verruilt de iPhone 15 Pro de Lightning-aansluiting voor usb-c en komen er solide state-knoppen.

Wil je op de hoogte blijven van geruchten over de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Klaas
Lezer
Klaas

Ik vind de verbeteringen van de iPhone iedere keer heel mooi. Maar waarom altijd de grootste en duurste 6,7 die niet in je broekzak past alle mogelijke vernieuwingen krijgt terwijl 6,1 pro modellen die toch ook prijzig zijn dit moeten ontberen laat staan IPhone mini. Dus waarom geen iPhone mini pro. Dan valt er wat te kiezen naast de niet pro modellen.

igor vd Heuvel
Lezer
igor vd Heuvel

Helemaal mee eens. Ben een 12 mini fan. Zou voor mij nog kleiner mogen of ook een klappertje erbij. Is weer eens wat anders dan een portable tv in je broekzak😉🤣

nathan
Lezer
nathan

🙂 🙂 helemaal mee eens