Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Helaas: tóch geen iPhone 15 Ultra op komst (maar dit wel)

Auteur: Koen van Ekeren
3 reacties
iPhone 15 Ultra design


Lees verder na de advertentie

Er werd al volop over gespeculeerd: de komst van een iPhone 15 Ultra. Het toestel zou hét paradepaardje worden van de nieuwe iPhone line-up uit 2023. Maar de Ultra-telefoon van Apple lijkt er niet te komen. Nog niet.

Toch geen iPhone 15 Ultra

De betrouwbare Apple-analist Mark Gurman van Bloomberg meldde eerder dat Apple meer onderscheid wil maken tussen de Pro en de Pro Max. Dat leidde tot speculaties dat het bedrijf kiest voor een nieuw topmerk: de iPhone Ultra. De toevoeging ‘Ultra’ gebruikte Apple al voor zijn robuuste smartwatch en zijn krachtigste Mac-processor.

Nu heeft Gurman nieuwe informatie. Apple heeft inderdaad plannen voor een iPhone Ultra, maar die komt nog niet dit jaar. Een iPhone 15 Ultra hoeven we dus niet te verwachten. De tech-gigant uit Cupertino mikt op een release in 2024, dus mogelijk is de Ultra onderdeel van de iPhone 16 line-up.

Functies iPhone 16 Ultra

Samsung omarmt deze benaming al jaren bij zijn flagship telefoons, zoals de nieuwste Galaxy S23 Ultra. Dit model heeft meer camera’s, een groter scherm, ondersteuning van de stylus pen, extra geheugen en een ander, vierkanter ontwerp.


kooptip

iPhone Ultra design

Het is niet duidelijk waarmee de eerste iPhone Ultra zich van de Pro-modellen onderscheidt. Gurman speculeert dat het waarschijnlijk gaat om een betere camera, snellere chip en een nog groter scherm. Mogelijk is het ook de eerste iPhone zonder oplaadpoort: alleen draadloos opladen is dan mogelijk.

iPhone 15 Pro (Max)

Maar eerst kijken we uit naar de high-end iPhones van 2023 en daarover is al meer bekend. De iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max worden de paradepaardjes van dit jaar. Een belangrijke vernieuwing is de toevoeging van een periscoopcamera, waarmee de iPhone geweldig kan zoomen. Er gaan geruchten dat alleen het grootste model deze vernieuwing krijgt: de iPhone 15 Pro Max.

Apple verandert ook iets aan het ontwerp: de zijkanten zouden bijvoorbeeld afbuigen en van titanium zijn. Ook verruilt de iPhone 15 Pro de Lightning-aansluiting voor usb-c en komen er solide state-knoppen.

Wil je op de hoogte blijven van geruchten over de iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!