Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Samsung Galaxy S24 onthuld: dit is er gekopieerd van de iPhone

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Galaxy S24 iPhone 15

De Samsung Galaxy S24 is een feit, en hij komt ons wel érg bekend voor: dit is er allemaal gekopieerd van de iPhone.

Lees verder na de advertentie

Samsung Galaxy S24

De Samsung Galaxy is ieder jaar de Android-telefoon waar het meest naar uitgekeken wordt, en dat is dit jaar niet anders. Toch is de lancering dit jaar niet helemaal zoals normaal. Voor het eerst heeft Samsung namelijk allerlei AI-functies geïntroduceerd, en er zijn meer overeenkomsten dan ooit met de iPhone.

Galaxy S24 vs. iPhone 15

Die gelijkenis begint al bij het design. De ‘normale’ S24 en S24+ hebben nu afgeronde hoeken, mat glas aan de achterzijde, en een volledig vlak scherm. Ook zijn de modellen beschikbaar in een nieuwe reeks subtiele pastelkleuren. Zet je ze naast de iPhone 15, dan zijn de verschillen subtiel – zelfs de achtergrond komt enigszins bekend voor.

kooptip

Ultra vs. Pro Max

Ook de nieuwe Galaxy S24 Ultra lijkt behoorlijk op Apple’s toptoestel uit september 2023. Met de iPhone 15 Pro (Max) introduceerde Apple voor het eerst een titanium behuizing, met een ‘natuurlijke’ kleuroptie waarbij het glas aan de achterzijde de kleur heeft van titanium. Nu, enkele maanden later, stapt de Galaxy S24 Ultra óók over op titanium – zelfs met dezelfde kleur.

Galaxy S24 Ultra vs iPhone 15 Pro Max

Ook opvallend is het always-on-scherm. Samsung heeft deze functionaliteit al jaren, terwijl het bij de iPhone pas in 2022 werd geïntroduceerd. Apple had de functie echter uitgebreid ten opzichte van andere fabrikanten, en maakte het mogelijk om je achtergrond te blijven zien in de always-on-modus. Verrassing: de Galaxy S24 heeft die functie nu ook.

Galaxy S24 always-on

Genoeg exclusiefs

Dat Samsung een beetje zijn huiswerk heeft afgekeken bij Apple mag duidelijk zijn. Maar er zitten ook genoeg features op de Galaxy S24 die je op de iPhone moet missen. Zo zit AI nu helemaal ingebakken. Vanaf iedere app kun je gemakkelijk iets omcirkelen en opzoeken op Google, en de fotobewerkingsfuncties werken nu met AI (net als op de Google Pixel). Ook kun je een telefoongesprek hebben met iemand die een andere taal spreekt: wat jij zegt wordt automatisch vertaald, en wat de ander zegt ook.

Ook op hardwarevlak is de Galaxy S24 indrukwekkend. Zo heeft hij nu een 50-megapixel 5x-zoomlens – de iPhone 15 Pro moet het doen met 12 megapixels. Ook is het display van de S24+ en de S24 Ultra extreem scherp, met meer dan 510 pixels per inch. De iPhone moet het ter vergelijking nog doen met 460.

iPhone 16 op komst

De iPhone 16 gaat naar verwachting ook allerlei AI-functies implementeren én krijgt een verbeterde zoomcamera – en aapt daarmee weer de Galaxy na. Wel moet je nog even geduld hebben, want de iPhone 16 komt pas in september uit. Tot die tijd houden we je op de hoogte via onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!