Terug naar ‘iPhone 16 Pro krijgt Wi-Fi 7 en een flinke camera-upgrade’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘iPhone 16 Pro krijgt Wi-Fi 7 en een flinke camera-upgrade’

Door Annemiek Lourensen16 augustus 2023 10:073 min. leestijd0

De iPhone 16 Pro (Max) is nog een groot mysterie, maar er verschijnen langzaamaan steeds meer geruchten over welke nieuwe features dit toestel krijgt. Ook nu!

iPhone 16 Pro nieuwe features

iPhone 16 Pro nieuwe features

Het huidige gerucht komt van de doorgaans betrouwbare tech-analist Jeff Pu. In een brief (die in handen is gekomen door MacRumors) schrijft hij dat de iPhone 16 Pro (Max) ondersteuning krijgt voor Wi-Fi 7. Maar dat niet alleen: volgens hem krijgt deze smartphone ook een 48-megapixel ultragroothoekcamera. En dat is een primeur voor de iPhone! Maar even een stap terug, want wat houden deze features in? En wat heb je eraan?

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Wi-Fi 7

Met Wi-Fi 7 wordt je draadloze verbinding een stuk sneller en betrouwbaarder, en heb je minder last van vertraging. Dit komt doordat je met Wi-Fi 7 tegelijkertijd data kan sturen en ontvangen via de 2,4 GHz-, 5GHz- en 6GHz-band. Daarmee wordt je verbinding wel vier keer zo snel als met Wi-Fi 6E, de huidige internetstandaard. Maar Wi-Fi 7 is nog niet officieel uit, dus er is nog geen enkel Apple-apparaat dat hier ondersteuning voor biedt.

Sterker nog, Apple is nog volop bezig met de integratie van Wi-Fi 6E. Alleen de meest recente versies van de iPad Pro, 14- en 16-inch MacBook Pro, Mac Studio, Mac Pro en Mac mini hebben hier ondersteuning voor. Volgende maand volgt de iPhone 15 Pro (Max). Een iPhone 16 Pro (Max) met ondersteuning voor Wi-Fi 7 lijkt dan ook een logische stap: de iPhone 14 Pro (Max) kreeg ondersteuning voor Wi-Fi 6, de iPhone 15 Pro (Max) krijgt Wi-Fi 6E en de iPhone 16 Pro (Max) Wi-Fi 7.

48-megapixel ultragroothoekcamera

Nog interessanter is Pu’s claim over de komst van een 48-megapixel ultragroothoekcamera. Ter vergelijking: de iPhone 14 Pro heeft een 12-megapixel ultragroothoekcamera, maar de hoofdcamera heeft wel 48-megapixels. Laatstgenoemde gebruikt de zogenaamde ‘pixel binning’-techniek. Dit houdt in dat vier pixels worden samengevoegd tot één superpixel, waardoor je in een omgeving met weinig licht betere foto’s krijgt.

Die techniek brengt Apple dus met de iPhone 16 Pro ook naar de ultragroothoekcamera. Met deze lens kun je foto’s in de 0,5x modus schieten, waardoor het beeld zich uitzoomt. De 48-megapixellens zorgt er dus voor dat de foto’s die je in deze modus schiet beter tot hun recht komen, specifiek als er weinig licht om je heen is.

iPhone 16 release?

Het toestel krijgt vast nog meer waanzinnige features, maar die laten voorlopig nog op zich wachten. De iPhone 16 release vindt namelijk pas plaats in september 2024. Ondanks de huidige geruchten kan er dus nog veel aan Apple’s plannen veranderen, al hebben wij onze zinnen al gezet op Wi-Fi 7 en die felbegeerde nieuwe camera.

Laat dat de iPhone-pret echter niet bederven, want volgende maand zal Apple al hun volgende smartphone presenteren: de iPhone 15! Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws over dit toestel? En van ander Apple-nieuws? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPhone 16
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar