Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Deze 5 features komen waarschijnlijk naar de iPhone 15 Pro

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Ieder jaar weet Apple te verrassen met innovatieve functies voor de Pro-iPhones. Zo gaf Apple de 13 Pro een 120 Hz-scherm en de 14 Pro is de eerste met een Dynamic Island. Welke features kunnen we verwachten bij het aanstaande toptoestel van Apple, de iPhone 15 Pro?

iPhone 15 Pro: 5 features

Apple is mysterieus over zijn toekomstige iPhone-plannen, maar dankzij informatie van Apple-insiders weten we al veel over de mogelijke vernieuwingen. Hieronder zetten we de laatste geruchten over de features van de iPhone 15 Pro op een rij.

1. Periscooplens

Een belangrijk speerpunt van de iPhone 15 Pro is waarschijnlijk dat je er geweldig mee kunt zoomen. Volgens de betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo heeft de telelens een techniek die werkt zoals die van een perisclooplens. Hierbij wordt een stapel lenzen haaks in het toestel geplaatst en worden er spiegels gebruikt om het licht naar de sensor te sturen.

Volgens Kuo biedt de periscooplens 6x optisch inzoomen. De iPhone 14 Pro is nog beperkt tot 3x optisch inzoomen. Dit betekent dat je veel verder kunt inzoomen zonder kwaliteitsverlies. De telelens met 3x optische zoom blijft volgens geruchten bestaan.

2. Van Lightning naar usb-c


kooptip

De MacBook en iPad hebben allang usb-c, maar onze iPhone laden we nog steeds op met een Lightning-kabeltje. Vanaf de iPhone 15-serie hebben we aan één kabel genoeg, want die krijgt naar alle waarschijnlijkheid een usb-c-aansluiting.

De iPhone 14 Pro-modellen ondersteunen bovendien hogere overdrachtssnelheden, waardoor je grote foto- en videobestanden razendsnel overzet. Nu gaat dat met een snelheid van 480 Mbps; straks is dat naar verluidt 20 of zelfs 40 Gbps.

3. Taptic Buttons

Wat ook verandert, zijn de volumeknoppen en de aan/uit-knop. Dat worden zogeheten ‘solid state’-knoppen, waarbij het klikgevoel gesimuleerd wordt door een trilmotortje: de Taptic Engine. Dit doet Apple waarschijnlijk om de waterbestendigheid te verbeteren. Ook heeft een iPhone dan minder losse onderdelen, zodat hij minder snel stukgaat.

4. Nieuw ontwerp met titanium behuizing

iPhone 15 Pro Max

Zo’n eens in de drie jaar verandert Apple het ontwerp van de iPhone en de laatste ontwerpwijziging dateert uit 2019, toen de iPhone 12 vlakke zijkanten kreeg. Wellicht vindt Apple het dus tijd voor een ander jasje en geruchten over een nieuw ontwerp zijn er ook.

Volgens Apple-leaker ShrimpApplePro zal de iPhone 15 (Pro) minder hoekig zijn. De achterrand zou afbuigen, vergelijkbaar met het ontwerp van de iPhone 5c. Ook is de kans groot dat de iPhone 15 Pro een titanium behuizing heeft. Hierdoor ziet de iPhone er nog meer premium uit en het materiaal is ook beter bestand tegen krassen.

5. Meer werkgeheugen

Tot slot lijkt Apple de iPhone 15 Pro meer werkgeheugen te geven: 8 GB in plaats van 6 GB RAM. Meer werkgeheugen zorgt dat een iPhone beter in staat is om meerdere taken tegelijk uit te voeren, waardoor hij nog sneller aanvoelt. Mogelijk helpt het extra werkgeheugen ook bij de verwerkingskracht die nodig is voor nieuwe camera-functies, zoals de betere optische zoom.

Naar verwachting kondigt Apple de iPhone 15 Pro-modellen medio september 2023 aan. In de komende maanden horen we ongetwijfeld meer geruchten over wat we van het vlaggenschip kunnen verwachten. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!