Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

iTip: Zo vind je sneller een emoji op de iPhone of iPad

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
iPhone emoji zoeken


Lees verder na de advertentie

Doe je er ook altijd zo lang over om de juiste emoji te vinden? Is er iemand jarig, dan blijf je maar vegen en vegen om bij de ballonnen, confetti en serpentine uit te komen. Maar dat kan sneller! ???

iPhone emoji zoekenOnder het emoji-toetsenbord vind je allerlei icoontjes, die voor een categorie staan. Door op zo’n categorie te tikken kom je ook sneller bij je begeerde emoji, maar vaak weet je niet bij welke categorie die hoort. Dus speur je vegend alle emoji’s af en dan ben je wel even bezig. Sneller is het om het volgende te doen (zie bovenstaande video):

  • Leg je vinger even op een categorie.
  • Veeg naar rechts en links: de categorieën fungeren als een soort schuifbalk en je kunt razendsnel door de honderden emoji’s bladeren.

Like de Facebook-pagina voor meer van dit soort handige video-tips!

Emoji zoekfunctie Mac


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

iPhone emoji zoeken

Een zoekfunctie is er in iOS niet, zoals de Mac wel heeft. Daar roep je de emoji-kiezer op door Cmd+Ctrl+Spatie in te toetsen. Meteen zie je de knipperende cursor in de zoekbalk staan en kun je beginnen met zoeken.

In de macOS-app van WhatsApp is die zoekfunctie er ook. Na het openen van de emoji-kiezer kun je meteen beginnen met zoeken, waardoor je de juiste emotie er meteen bij hebt.