Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Elektrische laadpaal in de buurt? Deze app vertelt je waar (adv)

Auteur: iCreate
0 reacties
elektrische laadpaal in de buurt


Lees verder na de advertentie

Steeds meer Nederlanders kopen of leasen een elektrische auto. Tegelijkertijd ploppen ook de bijbehorende elektrische laadpalen als paddenstoelen uit de grond – nergens staan er zoveel per vierkante kilometer als in Nederland. Maar als de batterij van je Polestar of Renault ZOE in het rood dreigt te raken, lijkt er geen plotseling geen enkele laadpaal in zicht te zijn. Gelukkig is er een app die laadstress voorkomt: de 50five GO app.

Is er een elektrische laadpaal in de buurt?

Is er een elektrische laadpaal in de buurt? Welke laadpalen zijn er op dit moment beschikbaar? Hoe snel kun je opladen? Wat is het tarief? Allemaal punten die je je als elektrische rijder weleens afvraagt. Sinds 1 juli 2021 zijn exploitanten van publieke laadpalen verplicht om dit soort gegevens te delen. Deze informatie moet niet alleen via de eigen website of app worden gedeeld, ook appbouwers moeten hiervan op de hoogte worden gesteld. In de 50five GO-app is deze handige informatie nu allemaal verzameld.

Voorkom laadstress met de 50five GO-app

De gratis app 50five GO geeft je de antwoorden op de bovenstaande vragen. Op de kaart zie je in één oogopslag welke laadpalen er bij jou in de buurt zijn: niet alleen in Nederland, maar ook in België, en zelfs een stukje over de grens in Frankrijk en Duitsland.

De kleuren van de laadpaalpictogrammen laten je meteen zien wat de status van een laadpaal is. Bij groen is de status beschikbaar, Blauw betekent deze bezet is en bij donkergrijs is de status onbekend. Tik je vervolgens op een laadpaal, dan krijg je extra informatie over dit specifieke laadpunt te zien. Bijvoorbeeld over de aanbieder, het type connector en het tarief.

Handige filters


kooptip

De app heeft als extra handigheidje diverse filters die je zoektocht naar een laadpaal vereenvoudigen. Wil je alleen de laadpalen zien die op dit moment beschikbaar zijn? Dan kun je dit simpelweg aangeven bij de zoekfunctie. Opzoek naar een paal met een specifiek type connector? Ook dit kun je aangeven. Heb je een voorkeur voor een bepaalde laadpaal, bijvoorbeeld eentje bij jou om de hoek? Markeer deze met een ster. Zo kun je in de app zien of de laadpaal op dit moment beschikbaar is.

Of toch een eigen laadpaal?

Echter, er is één ding dat de app je niet kan vertellen, en laat dat nou net een ergernis zijn van chauffeurs met een elektrische auto: of een ‘gewone’ benzineauto de parkeerplaats bij een oplaadpaal bezet houdt. Wat dat betreft is het een luxe om een eigen elektrische laadpaal thuis te hebben, op je eigen inrit of parkeerplaats.

Laat je bij jou thuis (of op de zaak) een laadpaal van 50five installeren? Dan hoort daarbij ook een laadbeheerabonnement met een gratis 50five GO laadpas – dit wordt ook wel eMSP (e-Mobility Service Provider) genoemd. Hiermee start en stop je laadsessies bij je eigen laadpaal, maar ook bij nog 37 duizend andere laadpalen in Nederland, en bij 300 duizend in Europa.

Als je een 50Five-laadpaal hebt dan krijgt de app nóg meer handige opties. Je kunt je laadpas koppelen met de app via een handige QR-code. De app toont je een overzicht van al je laadtransacties: je ziet bij welke laadpalen je hebt opgeladen, hoeveel kWh je geladen hebt en wat voor prijskaartje daaraan hing.

Welke laadpaal past bij jou?

Overweeg je om zelf een laadpaal aan te schaffen? Dan vind je op de website van 50five een handige Laadpaal Keuzehulp. Hiermee ontdek je binnen één minuut welke laadpaal voor jou het meest geschikt is.

Laadpaal keuzehulp