Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

De 7 gebreken van iMovie voor iPhone

Auteur: iCreate
3 reacties


Lees verder na de advertentie

Voor een recensie in iCreate 21 ben ik aan de slag gegaan met ‘iMovie voor iPhone’. Gaandeweg kom ik tot de conclusie dat een flink aantal handige functies lijkt te ontbreken in Apple’s montage-applicatie. Voordat jij € 3,99 investeert, wil ik het even hebben over deze gebreken. Voor het uitgebreide oordeel over iMovie moet je nog even geduld hebben, dat lees je in de volgende iCreate Magazine.

Dit zijn zeven gebreken van iMovie voor iPhone:

Geen tekst bij foto’s
Je kunt wel een titel toevoegen aan een videofragment, maar als je foto’s op een rijtje zet, moeten deze het stellen zonder begeleidende tekst.

Video knippen ontbreekt
Een videofragment mag je inkorten, maar niet splijten. Dat beperkt je montagemogelijkheden aanzienlijk


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Foto’s worden niet opgeslagen
Als je in de iMovie-app een foto maakt, verschijnt deze vervolgens niet in je foto-app. Je doet er dus goed aan je foto’s niet met iMovie te maken, maar met de camera-app. De kiekjes kun je vervolgens in iMovie importeren.

Audio-niveau niet aan te passen
Je kunt een liedje toevoegen, maar het volume is off-limits. Enige troost; iMovie schroeft het volume van de muziek automatisch terug als het geluid bij het fragment ‘aan’ staat.

Thema-effecten niet af te breken
De meegeleverde thema’s bieden leuke effecten en overgangen. Zo’n effect beslaat de volledige lengte van je videofragment. En we weten dat zo’n fragment lang kan duren, want je kunt niet knippen. Het effect handmatig afbreken kan ook niet.

Niet meer dan één liedje per video
Dat je maar één liedje per video kan toevoegen is, samen met het ontbreken van ‘knippen’, het grootste gebrek. Jammer, aangezien ik zelden meer dan 30 seconden van een nummer gebruik voordat ik doorga naar de volgende.

HD-video kun je niet draadloos delen
Je kunt een video draadloos delen met YouTube, MobileMe of per mail, maar dan wordt de resolutie teruggeschroeft naar 568 bij 320 pixels. De enige manier om een HD-video in volledige resolutie van de iPhone te halen is met de USB-kabel.

Heb jij iMovie al uitgeprobeerd?