Terug naar 14x de fantasierijkste iOS 14 startschermen (en zo doe jij dat ook)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

14x de fantasierijkste iOS 14 startschermen (en zo doe jij dat ook)

Door Koen van Ekeren24 september 2020 11:153 min. leestijd3

Met de widgets in iOS 14 hebben iPhone-gebruikers nieuwe manieren gevonden om het startscherm te personaliseren. Van Windows 95 tot PS2 en van Batman tot MS Paint style: de creatiefste homescreens komen voorbij. In dit artikel delen we de fantasierijkste iOS 14 startschermen – en leggen we uit hoe je ze zelf maakt.

iOS 14 startschermen

Met iOS 14 is het voor het eerst mogelijk om widgets op het startscherm te plaatsen. Door bepaalde foto’s in te stellen als widget en app-icoontjes aan te passen met de Opdrachten-app, maken iPhone-gebruikers homescreens met een thema. Laat je inspireren door deze creatieve iOS 14-startschermen:

Startscherm aanpassen

Nu ben je vast geïnspireerd om zelf te beginnen aan een creatief iPhone-startscherm. Begin met het downloaden van een passende achtergrond. Op deze Pinterest-pagina vind je er bijvoorbeeld een heleboel. Zorg dat het plaatje op je iPhone staat, open de Instellingen-app en ga naar ‘Achtergrond’.

Om een passende widget toe te voegen aan je homescreen, download je eerst een app waarmee je een foto instelt als widget. In het artikel Maak je eigen foto-widget in iOS 14 lees je hoe dit werkt met de app Widgetsmith.

Tot slot is het tijd om de app-icoontjes te veranderen. Daar heb je de app Opdrachten voor nodig, die standaard op je iPhone staat. In het artikel App-iconen aanpassen lees je stap voor stap hoe je de icoontjes een andere look geeft.

Meer van dit soort tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Verplaats tot slot de originele apps naar de Appbibliotheek. Zo staan ze niet meer op het thuisscherm. Houd hiervoor je vinger langer op een app, kies ‘Verwijder app’ en tik op ‘Verplaats naar appbibliotheek’. Het is ook mogelijk om complete thuisschermen te verbergen. Bekijk hiervoor Thuisschermen verbergen in iOS 14 om te lezen hoe je dit doet.

iOS 14

Naast de iOS 14 widgets zijn er nog een heleboel andere vernieuwingen in iOS 14. In het artikel iOS 14 functies: deze vernieuwingen moet je kennen! lees je er alles over.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 14
Bekijk dit dossier

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jochem
Lezer
Jochem

Zonde, maar dat is natuurlijk persoonlijk. Leuk om iedereen creatief los te zien gaan, maar Apple/iPhone verliest hier een stuk merkidentiteit met het consistente iconische beginscherm. Widgets top, maar voor mij verder geen aanpassingen.

Peter de dropveter
Lezer
Peter de dropveter

Ik doe er niet aan mee. Veel te druk allemaal. Laat die gekkigheid maar bij Android zitten.

Bart
Lezer
Bart

Het lijkt wel WinAmp … Pfff. Zelfs deze idioterie bestaat niet in Android zover ik weet.