Terug naar CoronaMelder-app verschijnt later dan gepland
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

CoronaMelder-app verschijnt later dan gepland

Door Laura Grootaarts31 augustus 2020 11:152 min. leestijd0

Morgen had het zover moeten zijn, dan zou de Nederlandse corona-app CoronaMelder landelijk uitgerold worden. Maar de deadline van 1 september wordt niet gehaald: dat komt omdat het wetsvoorstel voor de CoronaMelder nog besproken moet worden.

CoronaMelder

CoronaMelder vertraagd: waarom?

De app op zich is helemaal klaar, maar het wetsvoorstel rondom de app moet eerst nog goedkeuring krijgen. De Autoriteit Persoonsgegevens heeft aangedrongen op wetgeving, omdat een aantal zaken rondom privacy nog niet goed geregeld waren. In het wetsvoorstel staat dat de app alléén gebruikt mag worden ter bestrijding van covid-19. En dat je niet gedwongen mag worden tot het gebruik van de app, bijvoorbeeld op je werk of in de horeca. Het gaat vooralsnog om een tijdelijke wet.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €325 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Het voorstel voor de Tijdelijke wet notificatieapplicatie covid-19 (zo luidt de officiële naam van de spoedwet) is ingediend op 21 augustus. Vanmiddag om 15.00 uur krijgen de kamerleden een technische briefing over het gebruik van de app en later deze week volgt er nog een debat. Vervolgens moet de wet nog langs de Eerste en Tweede Kamer. Het is nog onduidelijk wat de nieuwe datum wordt voor de officiële release van de app.

App wordt al getest

De corona-app is overigens al sinds 17 augustus te vinden in de App Store. Iedereen kan hem downloaden, maar hij werkt nog maar een beperkt aantal regio’s, namelijk Drenthe, Gelderland-Zuid, IJsselland, Noord- en Oost-Gelderland en Twente. Op deze manier wordt de app al in de praktijk getest. De app geeft je een melding als je in aanraking bent geweest met iemand die lijdt aan het coronavirus.

De Corona-app werkt niet op alle iPhones. Je hebt er een relatief nieuw toestel voor nodig, waarop je iOS 13 kunt draaien. Dat betekent dat je een iPhone nodig hebt die in 2015 of later verschenen is. Het oudste toestel dat ondersteund wordt, is de iPhone 6s.

iCreate 143
iCreate 143
De ultieme Apple-koopgids

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar