Terug naar Corona-app werkt niet op alle iPhones: dit is waarom
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Corona-app werkt niet op alle iPhones: dit is waarom

Door Koen van Ekeren18 augustus 2020 11:032 min. leestijd65

De langverwachte Nederlandse corona-app is nog maar net beschikbaar in de App Store, maar meteen oogst de app veel kritiek. Veel mensen hebben namelijk ontdekt dat ze de CoronaMelder niet kunnen downloaden. Die werkt niet op alle iPhones.

corona app werkt niet

Corona app werkt niet?

De corona-app blijkt namelijk alleen overweg te kunnen met iPhones die draaien op het nieuwste besturingssysteem: iOS 13 of nieuwer. Daarmee is de CoronaMelder alleen geschikt voor telefoons die Apple sinds 2015 heeft uitgebracht:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De corona app werkt niet op de iPhone 6 of ouder. Het installeren van de app kan overigens al vanaf iOS 11, maar bij een oudere software-versie krijg je de melding ‘De app werkt helaas niet op je telefoon. CoronaMelder werkt alleen op telefoons met iOS 13.5 of hoger. Je telefoon is niet geschikt voor deze software.’ Een Android-telefoon vereist Android 6.0 of nieuwer.

Maar waarom?

De reden is op zich eenvoudig te verklaren. De CoronaMelder maakt gebruik van een nieuwe techniek van Apple en Google, waarbij via Bluetooth Low Energy codes worden uitgewisseld. De tech-giganten hebben de trackingstool ingebouwd in de toestellen die nog worden ondersteund: iOS 13 en Android 6.0. Voor het bouwteam van de corona-app is het daardoor niet mogelijk om de CoronaMelder ook op oudere iPhones te laten werken.

Dat Apple ervoor koos om de tracking-tool alleen toegankelijk te maken voor relatief nieuwe iPhones, heeft te maken met de hardware. Telefoons met iOS 13 beschikken allemaal over een recente bluetooth-versie: 4.1 of nieuwer. Bij oudere versies (vanaf de iPhone 6 of ouder) is bluetooth een stuk minder energiezuinig. Dit is funest voor de batterij, omdat bluetooth bij de CoronaMelder voortdurend aan staat.

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd

Heb jij de CoronaMelder al geïnstalleerd? Laat het weten in de reacties.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

65
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Liewe Damminga
Lezer
Liewe Damminga

Wel geïnstalleerd, niet werkbaar.
70 plusser met 6 jaar oude telefoon. Dat gaat hem niet worden. Dor hout zeg maar. Gewoon laten afbranden.

pellikaan 8033
Lezer
pellikaan 8033

zonde van je telefoon kun je nog veel andere leuke dingen mee doen

Richard Aarnink
Lezer
Frits Tor
Lezer
Frits Tor

Verassend

Martin
Lezer
Martin

Ik heb een xr en daar werkt hij wel op. Hoewel ik gelukkig nog geen coronamelding heb gehad ging het installeren vlot en makkelijk.

leontien
Lezer
leontien

ik ook alles geïnstalleerd maar kan hem niet aankrijgen

hans veenman
Lezer
hans veenman

waardeloos geregeld . mijn iphone 6 werkt dus niet!!!!!!!!!!!!!!

Tinus
Lezer
Tinus

Artikel probeert juist duidelijk te maken dat jouw iPhone een fysiek onderdeel mist om deze techniek te kunnen gebruiken.

Ali
Lezer
Ali

Inderdaad jammer.
Voor mij werkt de iPhone 6 plus nog goed, dan maar geen melder!

Frits Tor
Lezer
Frits Tor

Snel en makkelijk geïnstalleerd op 11pro en xr

Frans Vroomans
Lezer
Frans Vroomans

Snel en gemakkelijk geïnstalleerd op iPhone SE.

van Luit Roelof
Lezer
van Luit Roelof

Geen probleem voor IPhone 8…

Bob Notenboom
Lezer
Bob Notenboom

70plusser met iPhone 5s en iOS 12.4.8 kan niet updaten naar noodzakelijke iOS voor Corona app.

Ton
Lezer
Ton

Dit is weer een manier van Apple om je te verplichten een nieuw toestel te kopen, jammer maar de financiën ontbreken me daarvoor als gepensioneerde dan maar geen App , jammer .

Tinus
Lezer
Tinus

Nee Ton, dit is geen manier van Apple om jou te stimuleren een nieuwe telefoon te kopen. Jouw telefoon mist gewoon een fysiek onderdeel die op het moment dat jouw telefoon uitkwam nog niet bestond. Dat de overheid het bouwt op deze (goede) techniek benut en dat jij dit mist kun je Apple niet kwalijk nemen.

H. Lansbergen
Lezer
H. Lansbergen

Natuurlijk beste meneer Ton. Apple zal de mensen niet op kosten jagen met de steeds belachelijk duurdere iPhones. U geloofd dit toch zelf niet. Ik weet zeker dat zij in staat zijn, op alle iets oudere iPhones, deze -zo belangrijke- app te laten installeren. Er wordt een groep uitgesloten, die serieus mee wil doen om zichzelf of anderen te laten weten of hij of zij veilig is, maar daar nu de kans niet voor krijgt. Ik ben 75 en heb een iPhone 6 en zal voorlopig geen Aplle-tje van enige honderden euro’s aanschaffen. Ik ben wel goed, maar (nog) niet… Lees meer »

Ger Luttmer
Lezer
Ger Luttmer

Precies Ton, ik ben 76. Heb ook een Iphone 6. Gebruik bluetooth in de auto om te telefoneren. Werkt dan perfect. Snap niet waarom dat programma dan niet kan werken.

Paul van den broek, em. Hoogleraar kno
Lezer
Paul van den broek, em. Hoogleraar kno

Ik denk dat heel veel mensen nog een I phone 6 of ouder gebruiken. Het is toch wel vreemd of toch zelfs een schande dat je daardoor geen coronamelder kan gebruiken en min of meer gedwongen wordt een nieuwe telefoon te kopen. Ik heb daar geen woorden voor

Schoeters
Lezer
Schoeters

Groot gelijk , ik vind het zelfs schandalig . De jongeren kopen dikwijls een nieuwe iphone terwijl wij toch veel langer met de onze doen terwijl wij de grootste risicogroep zijn kunnen wij geen corona app instaleren ……schande

ton van vrooonhoven
Lezer
ton van vrooonhoven

Schrijf je reactie…Het lijkt er toch sterk op dat het we verplicht worden om een nieuwe telefoon te kopen, dit is natuurlijk wel goed voor de (Apple) economie , maar voor vele van ons een drempel om deze techniek te gaan gebruiken.

Janaa
Lezer
Janaa

Kan ik corona melding op mijn iphone krijgen zonder in gestelde corona App

Jacqueline Vennik
Lezer
Jacqueline Vennik

Helemaal gelijk . Wij tellen niet meer mee in deze Maatschappij .

Wim
Lezer
Wim

Waarom is Bluetooth Low Energy (Bluetooth >=4.1) verplicht voor de Corona app? Ik heb ook een iPhone 6 en die kan niet naar iOS 13, hoewel ik net lees dat er ook iphone6 toestellen zijn die Bluetooth 4.2 draaien!? Alle andere apps doen het prima. Dus zou ik alleen voor deze app een nieuw toestel moeten kopen?!?! Ik wil toch zelf kiezen om een kortere batterijtijd te accepteren en dus niet op techniek buitengesloten te worden!

Henny
Lezer
Henny

Beste Paul, bedankt voor je opmerking en bijval. Het is van de gekke dat er niet een manier is om ook de mensen met een oudere telefoon iPhone 6 of ouder te waarschuwen.

theo v gemert
Lezer
theo v gemert

wat een blunder, wederom een gigantische stomme Overheidsaktie
De Overheid en automatisering is een RAMP

Jac
Lezer
Jac

De mensen op leeftijd hebben niet de nieuwste iPhone , en dat zijn er heel veel . Dan krijgt yort Kelder toch gelijk met zijn uitspraak opruimen die oude generatie.

Riet
Lezer
Riet

Ja zo is het maar net en die Kelder word ook ouder dan moeten ze hem ook maar negeren precies hoe ze ons ouderen momenteel wegzetten.Dan komen er heel wat huizen vrij,pensioenen hoeven niet meer uitbetaald en de gezondheidszorg ook gered van dure kosten die ons babyboomers nodig hebben.Een prachtige samenleving zo na 43 jaar gewerkt te hebben in de gezondheidszorg!!!

Jeda
Lezer
Jeda

Hij is al oud ??

Gerard
Lezer
Gerard

Wat een raar verhaal. Op mijn IPhone6 staat Bluetooth permanent aan. Al jaren. Nooit gemerkt dat het funest is voor de batterij. De eerste zit er nog steeds in, is nog prima en houdt het een paar dagen vol zonder opladen. Snap hier dus niks van.

Hendrik
Lezer
Hendrik

Allemaal weer een nieuwe iPhone kopen
Goede verkoop stunt voor de makers van de app!!!

Ot van de Sande
Lezer
Ot van de Sande

Ik vind dat het niet moet kunnen, dat de app niet werkt op oudere telefoons. Dit houdt tevens in dat de resultaten ervan niet relaxant zijn en onbetrouwbaar. Veel oudere mensen beschikken eenvoudig weg niet over de nieuwste typen. Ik val zelf net in de prijzen met Iphone7 mijn vrouw echter niet die heeft de iPhone 6. Hier moet echt aan gewerkt worden. Op deze manier wordt het wel een erg dure app.

Jose
Lezer
Jose

Waarschijnlijk ben ik niet de enige met een wat oudere telefoon (5 jaar) en werkt de app dus niet
Dat zou kunnen betekenen dat mensen wel willen meedoen maar het dus niet kunnen
Heel erg jammer

Els
Lezer
Els

Niet mogelijk om te installeren geen IOS 13. Nu moeten we met vele een. Nieuwe dure telefoon kopen. ?. Is niet echt over nagedacht. Veel mensen hebben geen nieuwe tekefoon

Els
Lezer
Els

Jammer ik heb geen IOS13 en geen nieuwere telefoon dd app zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Is niet echt over na gedacht

Jan v Someren
Lezer
Jan v Someren

Waardeloze actie van de overheid. Men wil de corona test stimuleren, maar je bent dan verplicht een andere telefoon te kopen. Ik heb een IPhone 6 die uitstekend werkt. Ik ga er geen nieuwe voor aanschaffen. dan maar geen Corona-app.

Wim
Lezer
Wim

Waarom is Bluetooth Low Energy verplicht voor de Corona app? Ik heb een iPhone 6 en die kan niet naar iOS 13; alle andere apps doen het prima. Dus zou ik alleen voor deze app een nieuw toestel moeten kopen?!?! Ik wil er best minder batterijtijd voor accepteren maar ik wil op technologie niet zomaar buiten gesloten worden!!

A.L.Verstraeten
Lezer
A.L.Verstraeten

Echt kloten!
Ik heb een iPhone 6 nieuw gekocht in april 2016, dus dit jaar 4 jaar oud.
Nu kan ik de corona-app niet downloaden, leuk is dat. Als 83er denken ze toch niet dat ik snel naar de winkel loop om weer een iPhone te kopen net als de jeugd.

Olivia
Lezer
Olivia

Dit schiet t uiteindelijke doel voorbij als dit niet voor iedereen te installeren is, alleen effectief als zoveel mogelijk mensen willen en KUNNEN participeren, beetje jammer!

niels klinkenberg
Lezer
niels klinkenberg

werkelijk waardeloos dat de app niet werkt op mijn iphone 6! Moet ik nu speciaal voor deze app een nieuwe iphone aanschaffen terwijl deze het nog steeds perfect doet?

leontien
Lezer
leontien

heb de app gedownload maar kan het niet aanzetten. Heb alles gecheckt. Wie weet oplossing?

Peter
Lezer
Peter

Wellicht heb net zoals ruim 2 miljoen landgenoten een te oude smartphone of mobieltje. Dit zijn meestal de wat oudere mensen die geen behoefte en/of de middelen hebben voor modernere smartphones. Zij behoren echter statistisch tot de risicogroep en krijgen dus geen melding en kunnen een eventuele positieve test ook niet de app zetten. Maandenlang heeft men discussie gehad over de privacy maar over het aantal te bereiken mensen is men overheen gestapt. En wie krijgt de schuld? Apple en Google!

Edwin
Lezer
Edwin

Geïnstalleerd op Iphone6S…. kan hem alleen niet aanzetten…. van alles geprobeerd maar zie nergens het knopje om covid19 aan te zetten….. terwijl het een aantal weken terug nog wel werkte…. beetje jammer dit….

anneloes
Lezer
anneloes

werkt niet op iphone 6, je bent gewoon verplicht om een nieuwe telefoon te kopen. bagger dus

Helmie
Lezer
Helmie

Ik heb een iPhone 8. Installatie van de app ging goed, krijg hem alleen niet werkend, hij geeft aan dat ie uitgeschakeld is, als ik hem wil inschakelen geeft hij aan dat ik mijn contactmeldingen moet inschakelen. Ik zie nergens deze mogelijkheid om in te schakelen. Iemand een idee om dit oplossen?

Leendert
Lezer
Leendert

Kan niet geïnstalleerd worden op iPhone XS Max
Op twee geprobeerd. Blijft steken bij aanzetten

Vanstra
Lezer
Vanstra

Ik heb precies hetzelfde op mijn iPhone XR met iOS 14.1

Wijnand Hoppenbrouwer
Lezer
Wijnand Hoppenbrouwer

Ik heb IPhone 6s met iOS 14.0.1
Ik heb geen idee of de Corona app het doet

Waals
Lezer
Waals

Heb n prima werkende iPhone 5s. Een ouder type , maar nog niet zo lang in gebruik. Helaas pindakaas , geen corona app mogelijk. Maar er zijn nog 2 miljoen ouderen met n wat ouder type lees ik net. Niet zo goed over nagedacht dus!

C.L.Wolff-Betts
Lezer
C.L.Wolff-Betts

Waardeloos..ik heb een 3 jaar oud Samsung mobile..ben denk ik net de enige..wij kunnen allemaal niet Apple toestellen betalen! Hebben jullie technische mensen hierover niet gedacht??? belachelijk

C.L.Wolff-Betts
Lezer
C.L.Wolff-Betts

Jeetje, heb net gepost..wat moet ik meer zeggen..vreemd site is dit..

Orn Schuurmans
Lezer
Orn Schuurmans

Hoe graag ik ook zou willen meewerken aan verdere verspreiding van Covid 19, lukt dat helaas niet met deze app. Aangezien mijn iPhone 5S met iOS 12.4.8 niet aan de voorwaarden voldoet. Jammer, maar het is zoals het is en een nieuwe telefoon zit er niet in. Daarom mezelf dus maar goed aan de regels houden en hopen dat de mensen waarmee ik in contact kom dat ook doen. Samen tegen Corona.

Joop
Lezer
Joop

Prutsers!

Joop
Lezer
Joop

Prutsers
Iphone 6
Nog in goede staat
In dit geval gaat voorkomen is beter dan genezen niet op

Wies
Lezer
Wies

ik kan de app niet aanzetten op mijn iphone 11

J. L.
Lezer
J. L.

Had de CoronaMelder geïnstalleerd maar kwam er achter dat er één functie, nl Beschikbaarheidsmeldingen niet aan stond. Wat ik ook probeerde, het groende balkje werd niet aangezet. Waar kan dit aan liggen. Heb een iPhone SE 2020.
Heb de app nu verwijderd maar zou toch graag willen weten hoe dit kan zodat ik het wellicht zou kunnen aanpassen en opnieuw te kunnen installeren.

Ad
Lezer
Ad

Jammer is alleen voor de jongere generatie, wij de wat behoudener ouderen gebruiken nog een IPhone 5s. We kunnen er bijna alles mee behalve corona meldingen ontvangen

Claudia
Lezer
Claudia

Ook ik iPhone 6, helaas……

H. TIMMERMANS
Lezer
H. TIMMERMANS

Ik zal dus nooit meer een iphone kopen, want iemand dwingen om een nieuwe te kopen vind ik beneden alle peil.
Jullie kunnen bij Appel allemaal het virus krijgen.

Axel Veerman
Lezer
Axel Veerman

Inmiddels is dit opgelost voor oudere iphones 5s en 6 via update iOS 12.5.
https://tweakers.net/nieuws/175762/apple-brengt-ondersteuning-corona-apps-uit-voor-iphone-6-en-5s.html

T.Paak
Lezer
T.Paak

Zou graag een telefoon met iSO 13.5 van de regering ontvangen. Ze zouden ook gewoon coronacheck toegankelijk voor iedereen kunnen maken! Of hebben ze toevallig aandelen en wensen ze 9 miljoen te verdienen? Het is maar een AOW vraag hoor.

Henk Jenner
Lezer
Henk Jenner

iPhone 8, maar kon QR code niet downloaden. Op RIVM site was alles OK. Oplossing is dat Chrome als browser moet worden gezet en niet Safari of allebei.

Johan
Lezer
Johan

Ook op mijn iPhone 7 werkt de app niet. Besturing 14.6