Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Zo gaat de Nederlandse corona-app eruitzien

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
wanneer corona-app lancering


Lees verder na de advertentie

De Nederlandse corona-app komt eraan en een eerste opzet van de app is nu online verschenen. Die geeft ook al een indruk van hoe de app er mogelijk uit gaat zien. Het gaat om een allereerste ontwerp, dus er kan nog wel het een en ander aan gewijzigd worden.

Corona app Nederland

Makers corona-app vragen om suggesties

De eerste ontwerpen en code van de app zijn nu te zien op Github en Figma – dat zijn platforms voor software-ontwikkelaars. De makers van de app vragen het publiek om mee te denken over de nieuwe app en om commentaar te leveren. De suggestie worden dan verwerkt in een volgende versie van de app.

De corona-app moet de GGD’s ondersteunen bij het uitvoeren van contactonderzoek: de bedoeling is om mensen die misschien besmet zijn in een vroeg stadium op te sporen, te behandelen of en in quarantaine te plaatsen. De Nederlandse regering heeft inmiddels laten weten dat er een corona-app op basis van de techniek van Apple en Google komt.

Zo werkt de app

Corona app opzet

Elke keer als je iPhone in de buurt is van een andere smartphone, wisselen de telefoons ID’s uit. Dagelijks haalt je iPhone de ID’s op van mensen die in jouw regio positief zijn getest op COVID-19. Als een van deze codes overeenkomt met de ID’s die sinds veertien dagen op je iPhone staan, dan is het bekend dat je in de buurt van een besmet persoon bent geweest. Via een melding van een app word je op de hoogte gebracht, en krijg je te horen wat je moet doen. Je moet hiervoor ten minste tien minuten in de buurt van de besmette persoon zijn geweest.

Je iPhone is er al klaar voor

Vorige week verscheen voor de iPhone iOS 13.5, en die is al helemaal klaar voor de app. In de Instellingen vind je via ‘Privacy>Gezondheid’ nu al de optie ‘Blootstelling aan COVID-19’. Nu kun je daar nog niets mee, maar als straks de app van de overheid er is, is dit de plek om te iPhone open te stellen voor het delen van de anonieme ID’s. Lees voor meer details ons artikel Wat doet de coronatracker in iOS 13.5 met je privacy?